Koolhydraatarm weekmenu 20

koolhydraatarm weekmenu 20

Het is weer zondag, en dus tijd voor een nieuw koolhydraatarm weekmenu! In het weekmenu hieronder vind je vijf koolhydraatarme gerechten voor het avondeten, inclusief de bijbehorende boodschappenlijst (onderaan het bericht). Een goede planning maakt gezond eten namelijk een stuk makkelijker (en leuker)! Daarnaast voorkomt dit dat je eten weg moet gooien. Ik selecteer namelijk gerechten die qua ingrediënten bij elkaar passen, zodat je zo min mogelijk overhoudt. Handig, toch? De titels en foto’s van de gerechten zijn trouwens klikbaar. Als je hierop klinkt kom je bij het volledige recept en de bereidingswijze uit. Fijne week!
Maandag: courgette-broccolisoep met koolhydraatarme broodjes

broccoli-courgettesoep

Een goedgevulde soep blijft toch wel een van mijn favoriete maaltijden als ik niet te veel moeite wil doen, maar toch iets lekkers en gezonds wil eten. Aan deze courgette-broccolisoep met kruidenroomkaas kun je eventueel wat gerookte kip toevoegen, maar als je het vegetarisch wil houden (meatfree monday) kun je dit ook prima weglaten.

In het originele recept gebruik ik een hele courgette, maar dan krijg je echt hele grote porties. In dit geval zou ik een halve courgette gebruiken, zodat je de andere helft kunt gebruiken voor de pasta van dinsdag. Daarnaast gebruik ik meestal ‘normale’ geraspte kaas voor de koolhydraatarme broodjes, maar dit keer gebruik ik Parmezaanse kaas. Die heb je namelijk ook nodig voor de risotto van donderdag. Ook lekker om hier een beetje van aan de soep toe te voegen trouwens!

Dinsdag: koolhydraatarme pasta met champignons, courgette, paprika, spekjes, roomsaus en cashewnoten

Koolhydraatarme pasta champignons, spekjes, paprika, courgette en cashew - flowcarbfood.nl

Dit was tijdens mijn studie een van m’n favoriete pasta-recepten. En hoewel ik hem nu lang niet meer zo vaak maak, vind ik ‘m nog steeds erg lekker. In het originele recept gebruik ik kookroom, maar je kunt hiervoor ook de (kruiden)roomkaas voor gebruiken die je al in huis hebt voor de gerechten van maandag of woensdag.


Woensdag: Koolhydraatarme broccolistamppot

koolhydraatarme broccolistamppot met spekjes, paprika en rookworst

Ik ben gék op stamppot! En zeker op deze variant van broccoli. Heerlijk, én super gezond. In het originele recept gebruik ik spekjes, maar die kun je eventueel ook weglaten als je dat een beetje te veel vlees vindt in combinatie met de rookworst. Ik gebruik meestal een halve rookworst (met z’n tweeën). De andere helft kun je bewaren voor de borrelplank van vrijdag.

Donderdag: koolhydraatarme risotto met pesto

Koolhydraatarme bloemkoolrisotto met pesto en spekjes - flowcarbfood.nl

Mijn koolhydraatarme risotto met champignons en witte wijn zagen jullie vorige week al voorbij komen in het weekmenu. Deze week een iets andere variant: bloemkoolrisotto met pesto en champignons, óók heerlijk! Je kan ‘m vegetarisch eten, maar je kunt er ook wat uitgebakken spekreepjes (die je nog over hebt van dinsdag en woensdag) aan toevoegen. In het originele recept gebruik ik pijnboompitten, maar die kun je ook vervangen door cashewnoten (die heb je als het goed is nog over van de pasta van dinsdag).

Vrijdag: koolhydraatarme borrelplank

koolhydraatarme borrelplank

Weekend! Tijd voor iets feestelijks dus! Een koolhydraatarme borrelplank vind ik dan ideaal. Ik heb hiervoor nog geen recept van op mijn website staan, maar bovenstaande foto geeft vast wat inspiratie: kaasblokjes, brie, rauwkost, noten, worst, olijven, wat bessen en gebakken champignons (met wat sesam). Heb je nog restjes? Maak die dan vooral ook lekker op! Fijn weekend 🙂


Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu

 • 1 courgette
 • 2 broccoli’s
 • 250 gram bloemkoolrijst
 • 2 bakjes champignons
 • 2 rode paprika’s
 • 2 ui
 • Bol knoflook
 • Bakje kruidenroomkaas (bijvoorbeeld Boursin)
 • Bakje naturel roomkaas
 • Zakje gerookte spekreepjes (200-300 gram)
 • Rookworst
 • Parmezaanse kaas (geraspt)
 • Gezouten cashewnoten
 • 3 eetlepels pesto
 • Bouillonpoeder (ik gebruik het liefst tuinkruiden)
 • 6 eetlepels amandelmeel (Body & Fit)
 • 80 gram koolhydraatarme pasta
 • 2 eieren
 • Rauwkost, kaas, noten, olijven, worst etc. voor de borrelplank vrijdag
 • Bakpoeder (1 theelepel)
 • Boter of olie om in te bakkenPrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *