Vroeger vond ik het heerlijk om in het weekend wentelteefjes te maken voor het ontbijt. Aangezien dit echte koolhydraatbommen zijn (brood én suiker), eet ik ze nu niet zo vaak meer. Dus, je raadt het al: tijd voor koolhydraatarme wentelteefjes dus! Super simpel, met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Ideetje voor het ontbijt morgenochtend?!
Ingrediënten (1 portie)
- 2 eieren
- 60 gram roomkaas
- 1 eetlepel psylliumvezels, zemelen of lijnzaad (om wat vezels binnen te krijgen)
- Zoetstof
- Halve theelepel bakpoeder
- Halve theelepel vanille-aroma
- Zout
- Boter om in te bakken
- Optioneel: kaneel, vanille-aroma crème fraiche en/of suikervrije karamelsiroop (Body & Fit)
Verder nodig:
- Magnetron
- Magnetronbestendig bakje
- Mixer of blender
Bereiding koolhydraatarme wentelteefjes
Mix de eieren, roomkaas en vezels met het bakpoeder, een snufje zout en 1 eetlepel zoetstof. Ik voegde ook wat kaneel en vanille-aroma toe, maar dit hoeft niet perse. Giet het mengsel in een magnetronbestendig bakje, en zet 2-3 minuten in de magnetron op 900-1000 Watt. Haal het bakje eruit als het mengsel volledig gestold is, tot een soort plat ‘broodje’.
Verhit vervolgens wat boter in een pan (ik gebruikte lekker veel), en bak het ‘broodje’ bruin aan beide kanten. Leg het op een bord en snijd diagonaal door midden: hello wentelteefjes! Voor de topping mengde ik 2 eetlepels crème fraiche met wat zoetstof en kaneel (naar smaak) en goot er daarna nog wat suikervrije karamelsiroop overheen. Yummie!
Eet smakelijk! X
Ik heb geen magnetron. Kan het ook in de oven
Hi Elisabeth! Dat kan denk ik ook. Dan zou ik het ‘broodje’ 20-25 minuten bakken.
Oooooooo lekker!! Deze.ga ik zeker vaker maken.
Super om te horen Peggie! 😀
Kan het ook zonder de vezels?
Hi Melissa! De vezels zijn nodig om alles te binden. Je kunt ze eventueel wel vervangen door zemelen of gebroken lijnzaad 🙂
Graag bericht bij volgende posts.