Koolhydraatarm weekmenu 3

Koolhydraatarm weekmenu 3 - flowcarbfood.nl

Vanwege de positieve reacties op het de eerdere koolhydraatarme weekmenu’s,  deel ik vandaag koolhydraatarm weekmenu nummer 3 met jullie! Dit maakt het hopelijk weer een stuk makkelijker om deze week gezond te eten. Ik deel hieronder weer vijf koolhydraatarme recepen voor het avondeten, waarbij je zoveel mogelijk ingrediënten die je overhoudt ‘hergebruikt’. Onderaan vind je de bijbehorende boodschappenlijst zodat je meteen aan de slag kunt.Maandag en dinsdag: koolhydraatarme bloemkoolpuree met vis of vlees en geroosterde wortel

Koolhydraatarme bloemkoolpuree met geroosterde wortels en vis

Lekker Nederlands: puree met vis en worteltjes. Door de puree niet van aardappel, maar van bloemkool te maken is dit gerecht koolhydraatarm. En de geroosterde worteltjes? Véel lekkerder dan gewoon gekookt 🙂 Koop een flinke bos, want dinsdag eten we ze ook weer. Ik schil en snijd ze dan het liefst in een keer, en bewaar de helft in de koelkast om de volgende dag in de oven te doen.

Van de bloemkoolpuree maken we ook een dubbele hoeveelheid (gebruik dus een hele bloemkool): de rest gebruiken we voor dinsdag.

Dinsdag eten we dus de rest van de puree en worteltjes, maar dan met een hamburger of ander lekker stukje vlees.

Ohja, de kaas die je overhoudt gebruiken we donderdag voor de courgetti.

Woensdag: mozzarellapakketjes met gegrilde groenten

Dit feestelijke gerecht maakte ik met kerst en is mijn favoriet als ik eters krijg. Maar, waarom zou je er doordeweeks ook gewoon niet een feestje voor jezelf van maken? Het gerecht is er simpel genoeg voor! De ham die je overhoudt gebruiken we voor de courgetti donderdag.


Donderdag: courgetti & cheese uit de oven

Koolhydraatarme courgetti & cheese - flowcarbfood.nl

Dit courgetti-gerecht uit de oven is niet alleen super makkelijk, maar ook ontzettend lekker. Geraspte kaas hebben we nog over van maandag en dinsdag, en plaats van hamblokjes gebruiken we de ham die over is van woensdag. Houd je champignons over? Maak er dan een lekkere soep of omelet van voor de lunch!

Vrijdag: koolhydraatarme sushiplank

Koolhydraatarme sushiplank - flowcarbfood.nl

Weekend! Tijd voor iets feestelijks dus. Deze koolhydraatarme sushi plank vind ik daar echt perfect voor. Heel leuk om te delen, zeker ook als er vrienden komen eten. Geef iedereen een eigen bord of kommetje en stel zo je eigen sushirollen of sushibowl samen.  Zelf maak altijd slierten van de komkommer en wortel met mijn spiraalsnijder van Lurch. Heb je die niet, kun je eventueel ook dunne slierten raspten of snijden, maar dit geeft wel een wat ander effect. Houd je wortel en komkommer over? Eet die dan vanavond bij de borrel met een lekkere dip. Fijn weekend!

Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu

 • Bloemkool
 • Bospeen
 • Courgette
 • 1 avocado
 • Winterpeen
 • Komkommer
 • 2 paprika’s (in verschillende kleuren)
 • Haricots verts of sperziebonen uit de diepvries
 • 1 courgette
 • 1 ui
 • Bol knoflook
 • 125 gram champignons
 • 100 ml kookroom
 • Geraspte kaas (200 gram)
 • 1 bol mozzarella
 • 2 eieren
 • 150 gram gerookte zalm
 • 200-250 gram tilapia of pangasius
 • 2 hamburgers (of ander vlees)
 • Parma- of rauwe ham (in totaal zo’n 10 plakjes)
 • 4-6 norivellen
 • Sojasaus
 • Mayonaise
 • Wasabi
 • Eventueel koolhydraatarme rijst of bloemkoolrijst voor de sushiplank, maar dit kun je ook prima weglaten
 • Mosterd
 • Eventueel een half zakje vissaus
 • Limoensap (uit een flesje)
 • Roomkaas
 • Bouillonpoeder
 • Kruiden: tijm, peper, viskruiden, bieslook, rozemarijn en zout
 • (Room)boter en olijfolie

Fijne week! XPrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *