Koolhydraatarme sushi plank

Koolhydraatarme sushiplank - flowcarbfood.nl

Ik plaatste vorig jaar al een recept voor een koolhydraatarme sushibowl en deze blijft populair. Zelf maak ik hem ook nog regelmatig, zeker als er vrienden komen eten. Maar, om eens wat te variëren, maakte ik laatst deze koolhydraatarme sushi plank! De ingrediënten zijn vrijwel hetzelfde, de presentatie is anders. Heel leuk om te delen: geef iedereen een bord of kommetje en wat norivellen en stel zo je eigen sushirollen of sushibowl samen!

Ingrediënten (2 personen)

  • 4 – 6 norivellen
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 150 gram gerookte zalm
  • Halve winterpeen
  • Halve komkommer
  • Sojasaus
  • Mayonaise
  • Wasabi
  • Eventueel koolhydraatarme rijst (ik gebruikte Zero Rijst van de Action, maar bloemkoolrijst kan natuurlijk ook) en rijstazijn

Bereiding

Kluts de twee eieren (eventueel met wat zoetstof) en bak er een omelet van. Snijd deze vervolgens in reepjes of stukjes en laat afkoelen.

Maak ondertussen noedels van de komkommer en wortelt. Ik gebruikte hier mijn spiraalsnijder voor.

Heb je geen spiraalsnijder? Geen probleem, je kunt de groente ook raspen of heel fijn snijden. Zet de groente apart en snijd vervolgens de zalm in plakjes of stukjes.

Wil je er koolhydraatarme rijst bij serveren? Ik gebruikte de rijst van Zero Pasta, te koop bij de action (volgens mij kost een zakje 1 euro). Hier zit niet enorm veel smaak aan, maar met wat rijst azijn is het ideaal voor een sushi bowl (of plate in dit geval 😉 ). Spoel de Zero Rijst een paar keer goed af, laat uitlekken en verwarm 2 minuutjes in een pan. Haal vervolgens van het vuur, voeg de rijstazijn toe en laat even staan. Als je bloemkoolrijst gebruikt, wok je deze eerst even in wat wokolie op hoog vuur. Voeg vervolgens ook wat rijstazijn toe.

Tot slot maak je wasabimayonaise door gewoon wat wasabi met mayonaise te mengen. Even proeven hoe pittig je zelf lekker vindt! De norivellen serveer je er los bij, zodat iedereen eventueel zelf sushirollen kan maken, of stukjes nori bij zijn of haar sushibowl kan eten.

Eet smakelijk! X

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *