Koolhydraatarme pita’s met pittig tomaten-paprikagehakt, spinazie en Griekse yoghurtdip

Koolhydraatarme pita's met pittig tomaten-paprikagehakt, spinazie en Griekse yoghurtdip - flowcarbfood.nl

Jan en ik zijn druk-druk-druk met verhuizen en klussen, maar na het afgelopen feestweekend wilde ik vanavond toch perse iets gezonds maken. Het liefst wel iets makkelijks, wat goed vult én natuurlijk lekker is. Gelukkig ontving ik vandaag een nieuw pakketje vol lekkere dingen van Afvallen met Bregje, waar ook pita’s in zaten. Daar hadden we allebei wel zin in en aangezien de paprika’s in de bonus waren, bedacht ik dit recept voor koolhydraatarme pita’s met pittig tomaten-paprikagehakt, spinazie en Griekse yoghurtdip. Om het af te maken, maakte ik er ook een lekkere (en mega simpele) Griekse salade bij. Dit is een blijvertje!

Ingrediënten

 • 4 koolhydraatarme pita’s (ik gebruikte die uit de webshop van Afvallen met Bregje)
 • 150 gram rundergehakt
 • 2 paprika’s
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • zakje verse spinazie
 • blikje tomatenpuree
 • halve komkommer
 • een paar cherrytomaatjes
 • eetlepel balsamico-azijn
 • klein stukje feta of saladekaas
 • kruiden: ik gebruikte chilipeper, paprikapoeder, kerriepoeder, basilicum, peper en zout
 • 5 eetlepels Griekse yoghurt
 • olijfolie

Bereiding

Snijd de ui en paprika’s in blokjes en verhit wat olijfolie in een wokpan. Fruit de ui met een geperst teentje knoflook en voeg hier vervolgens ook de paprika aan toe. Bak alles even samen op hoog vuur en voeg hierna ook het gehakt toe. Wok het geheel totdat het gehakt gaar is, en maak ondertussen de salade.

Snijd de komkommer in blokjes, halveer de cherrytomaatjes en doe deze samen in een grote kom. Schenk er vervolgens wat balsamico-azijn overheen en verkruimel er wat feta of saladekaas over. Eventueel kun je nog wat kruiden toevoegen, maar zo is de salade ook al erg lekker.

Is het gehakt inmiddels gaar? Voeg dan de tomatenpuree en de kruiden (naar smaak) toe. Ik gebruikte chilipeper, paprikapoeder, kerriepoeder, basilicum, peper en zout. Roer alles goed door en laat op laag vuur even pruttelen.

Ondertussen kun je de Griekse yoghurtdip maken en de pita’s verwarmen. De yoghurtdip maak je door 5 eetlepels Griekse yoghurt te mengen met een geperst teentje knoflook, basilicum en peper en zout. De pita’s verwarm je heel gemakkelijk in een droge pan op hoog vuur. Eventjes bakken aan beide kanten, en ze zijn klaar om te beleggen.

Besmeer de pita’s met wat yoghurtdip, leg er wat blaadjes spinazie op en schep er tot slot het tomaten-paprikagehakt bovenop. Serveer de overgebleven yoghurtdip en de salade er apart bij.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

 1. Dete 26 september 2017 / 20:14

  Hoe heb jij de pitabroodjes warm gemaakt? Ik had geen instructie op de verpakking, heb ze 3 min in de oven gedaan maar ze zijn keihard. We super om mee te nemen op vakantie! We hebben een soort low carb kip shoarma gemaakt, was top!

  • Floortje | Flowcarbfood 26 september 2017 / 20:40

   Hi Dete! Ohja goeie, ik bak ze altijd even in een droge pan aan beide kanten. Echt maar kort, totdat ze warm zijn. Kip shoarma klinkt goed!! Fijne vakantie 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *