Koolhydraatarme monchoutaart met browniebodem en rood fruit

Koolhydraatarme monchoutaart browniebodem - flowcarbfood.nl

Ik wilde iets bakken niet kiezen tussen brownie of monchoutaart, dus werd het een combinatie van deze twee: een koolhydraatarme monchoutaart met browniebodem. Dankzij de combi van koekkruiden en cacaopoeder smaakt de browniebodem naar chocopepernoten. Mega lekker! Om het extra feestelijk te maken, maakte ik de taart af met wat rood fruit. Ziet er meteen vrolijk uit, toch?
Ingrediënten

Bodem

 • 125 gram roomboter
 • 50 gram monchou
 • 1 ei
 • 20 gram kokosmeel
 • 3 of 4 eetlepels cacaopoeder
 • Flinke eetlepel koekkruiden
 • Ongeveer 5 eetlepels zoetstof
 • 50 gram walnoten
 • Snufje zout

Taart

 • 200 gram monchou
 • 250 ml slagroom
 • 3 blaadjes gelatine
 • Zoetstof
 • Rood fruit (ik gebruikte een half doosje diepvriesfruit)

Bereiding koolhydraatarme monchoutaart

Bodem

De bodem maak je eigenlijk net zoals je ook mijn koolhydraatarme brownies maakt. Het verschil is dat  je nu wat iets kokosmeel in plaats van geraspte kokos gebruikt, je een deel van het cacaopoeder vervangt door koekkruiden en (eventueel) wat fijngemalen walnoten toevoegt.

Zorg dat de roomboter en monchou redelijk zacht zijn voordat je begint, bijvoorbeeld door ze 30 sec te verwarmen in de magnetron en verwarm de oven voor op 180 graden. Breek de walnoten in kleine stukjes (of gebruik een keukenmachine of staafmixer). Ik deed nu alle ingrediënten samen in mijn keukenmachine, maar als je die niet hebt kun je ook een mixer gebruiken en alles hiermee mixen tot je een glad beslag hebt. Het beslag wordt vrij dik en plakkerig, maar dat is oké.) Proef even wat je van de smaak vindt en voeg eventueel nog wat extra zoetstof, cacao of koekkruiden toe. Maak je beslag iets zoeter dan je zou willen, want tijdens het bakken verliest de zoetstof wat zoetkracht (vergeet het snufje zout niet!).

Bekleed een taartvorm met bakpapier (als je het even natmaakt en goed uitwringt kun je het makkelijker in vorm krijgen) en schep het beslag erin. Verdeel het gelijkmatig (ik gebruikte hiervoor twee lepels) en bak voor ongeveer 25 minuutjes. Als de bodem klaar is moet je hem even goed laten afkoelen, anders stolt de monchou-topping straks niet.

Koolhydraatarme monchoutaart

Als de bodem (bijna) afgekoeld is kun je de monchou topping gaan maken. Laat de gelatineblaadjes in koud water weken (zoals de verpakking aangeeft) en roer of spatel de monchou ondertussen tot een gladde, zachte massa. Klop de slagroom stijf met wat zoetstof (even proeven wat je lekker vindt) en klop de zachte monchou hier vervolgens doorheen. Haal de gelatineblaadjes uit het water en verwarm in een pannetje met een heeel klein beetje water tot het oplost en schep door het slagroom-monchou mengsel. Giet het mengsel over de brownie-bodem en laat de koolhydraatarme monchoutaart een paar uur (minstens 2) opstijven in de koelkast. Ik liet hem zelf een nachtje staan. Als de taart stevig genoeg is (echt even geduld hebben), kun je hem afmaken met wat rood fruit. Ik gebruikte diepvriesfruit, maar je kunt natuurlijk ook vers fruit gebruiken.

Eet smakelijk! X

Koolhydraatarme monchoutaart browniebodem - flowcarbfood.nl


Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *