Koolhydraatarme wraps met kip, mango en feta

koolhydraatarme wraps met kip, mango, feta en avocado

Man wat is het ineens weer koud! Je zou denken dat ik dan zin zou krijgen in winters comfortfood zoals stamppot, maar nee. Vandaag was ik heel koppig, en maakte ik expres een zomers gerecht: koolhydraatarme wraps met kip, mango, avocado en feta. Om alvast in de stemming te komen ofzo. Wie weet helpt het. Het was in ieder geval mega lekker, dus mooi weer of niet: ik ga dit vaker maken! (Gelukkig zijn deze wraps heel snel klaar en kun je daarna alsnog snel met een dekentje en een grote kop thee op de bank gaan liggen 😉 )
Ingrediënten (2 personen)

 • 2 koolhydraatarme wraps (bijvoorbeeld van Body en Fit)
 • 200 gram kip
 • 100 gram mango-stukjes (uit de vriezer)
 • 100 gram feta of saladekaas
 • 1 paprika
 • 1 avocado
 • 1 tomaat
 • 2 eetlepels crème fraiche
 • Een paar zongedroogde tomaatjes
 • Kipkruiden
 • (Wok)olie

Bereiding koolhydraatarme wraps

Snijd de kip in blokjes en bak in de (wok)olie met wat kipkruiden. Snijd ondertussen de paprika, avocado, kaas en tomaat in blokjes en de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes. Doe de paprika bij de kip in de pan en bak even mee. Voeg vervolgens ook de mango-stukjes toe en verwarm samen even op laag vuur totdat de mango-stukjes ontdooit zijn.

Haal de pan van het vuur en schep de avocado, tomaat en kaas er doorheen. Verwarm de wraps volgens de verpakking (ik deed de mijne een 1 minuutje in de magnetron) en smeer op allebei een eetlepel crème fraiche. Verdeel de helft van het kip-mengsel over de wraps (in het midden), en serveer de andere helft als salade. Vouw de wraps zoals op de foto (maakt het eten een héel stuk makkelijker) en gebruik eventueel een cocktailprikkertje om alles bij elkaar te houden.

Eet smakelijk! XPrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *