Ik heb éindelijk even geen deadlines! Tijd om weer lekkere dingen te bakken dus. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben gek op kwarktaart. En op monchoutaart. Daarom bedacht ik deze combinatie. Romig dankzij de monchou, fris dankzij de aardbeien en eiwitrijk dankzij de kwark. Oh, en koolhydraatarm natuurlijk! Zo lekker. Én ja, ook deze mogen gewoon als ontbijt 🙂 Ik maakte twee versies: met en zonder bodem. Met bodem zijn het echt taartjes, zonder bodem zijn het meer een soort puddinkjes. Ook heel lekker!
Ingrediënten
Bodem (8 stuks)
- 50 gram geraspte of gemalen kokos
- 60 gram Griekse yoghurt
- 2 eetlepels roomboter
- 1 ei
- Zoetstof
Topping (12 taartjes of puddinkjes)
- 125 gram (bevroren) aardbeien
- 6 blaadjes gelatine
- 250 ml slagroom
- 250 gram kwark
- 100 gram monchou
- Zoetstof
Bereiding
Je begint met de bodems, want deze moeten goed afkoelen voordat de topping erop kan. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng vervolgens met de overige ingrediënten. Verdeel het beslag over cupcakevormpjes, probeer een beetje aan te drukken en bak vervolgens zo’n 20 minuten. Laat ze vervolgens goed afkoelen, eventueel in de koelkast of vriezer.
Breng een heel klein laagje water aan de kook met wat zoetstof en kook hier de aardbeien in totdat ze zacht zijn (blijf goed roeren). Leg ondertussen de velletjes gelatine in een schaaltje koud water en laat ongeveer 5 minuten weken. Knijp ze vervolgens goed uit en voeg toe aan de aardbeien. Verwarm samen en maak er met een garde een stevige saus van. Giet over in een schaaltje en laat even afkoelen.
Klop nu de slagroom stijf met wat zoetstof en voeg hier vervolgens de monchou en kwark aan toe. Mix even goed en voeg de aardbeiensaus toe. Mix het geheel nog even, proef wat je van de smaak vindt en voeg eventueel nog wat zoetstof toe. Verdeel het mengsel over cakevormpjes (met of zonder bodem) en laat zeker 3 uur opstijven. Ik weet het, wachten is moeilijk maar het is het waard! Deze lowcarb monchou-kwarktaartjes zijn heerlijk als ontbijt, bij de thee of als toetje (met wat slagroom 😉 ).
Eet smakelijk! X
Ik had een vraagje Ik hoe van monchou en deze waren geslaagd. Maar Kan je de kwark ook weg laten en dan meer monchou toevoegen. Zodat het meer in de buurt komt van monchou taartjes
Hoi Meryem! Ja goed idee 🙂