Koolhydraatarme lunch: kaas-omelet met avocado

koolhydraatarme lunch: kaasomelet met avocado

Deze lunch is super simpel, maar daarom niet minder lekker. Ik maak dit heel vaak als ik weinig tijd of zin heb om lunch te maken, maar toch iets lekkers wil eten. Het is zó klaar, heel lekker en je hebt er niet veel voor nodig. Ideaal voor een lazy (sun)day toch?

Ingrediënten (1 persoon)

  • 2 eieren
  • Handvol geraspte kaas
  • Avocado (ik at een hele, maar een halve is ook genoeg)
  • Eventueel extra vezels (bijvoorbeeld lijnzaad of zemelen)
  • Boter om in te bakken

Bereiding

Oké komt ‘ie. Kluts de eieren (eventueel met wat zout/peper) en verhit boter in een kleine pan. Giet de eieren in de pan en strooi de kaas (en eventueel de extra vezels) eroverheen. Zet het vuur laag, dek de pan af met een deksel en wacht tot de eieren en kaas gestold zijn. Snijd de avocado in plakken en leg op de omelet, of snijd hem door midden en serveer met wat zout, peper en/of balsamico azijn. Tada! Je super makkelijke lowcarb lunch is klaar.

Eet smakelijk! X

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *