Courgetti met mozzarella, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en cherrytomaatjes

koolhydraatarme courgetti met mozzarella, parmezaanse kaas, cherrytomaatjes en pijnboompitjes

Ik wilde vandaag éigenlijk koolhydraatarme pasta met avocadosaus maken: ik had een lekker recept bedacht, had alles al in huis en verheugde me er de héle dag al op. Maarrrrr toen alles klaar stond en ik de saus wilde gaan maken, ontdekte ik dat m’n avocado’s rot waren… Zó balen! Ik had geen zin meer om terug naar de winkel te gaan (regen en honger), dus besloot ik courgetti te maken met de andere ingrediënten. Ik had geen idee of het lekker zou zijn, maar nu ben ik super enthousiast! Die courgetti met avocadosaus houden jullie tegoed 😉

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 courgettes
  • 1 bol mozzarella
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 ui
  • Handje pijnboompitjes
  • 2 tenen knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • (Knoflook)zout en peper

Bereiding

Maak courgetti van de twee courgettes en snipper de ui. Verwarm olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de courgetti toe en pers de knoflook hier boven uit. Laat de courgetti goed uitlekken (echt niet vergeten, anders wordt je gerecht waterig), bak de pijnboompitjes in een droge pan, snijd ondertussen de mozzarella in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Verdeel de courgetti over twee borden en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen. Maak af met de mozzarrella, tomaatjes en pijnboompitjes en rasp er nóg wat Parmezaanse kaas overheen (hoe meer hoe beter, toch?). Eventueel nog wat (knoflook)zout en peper eroverheen en je bent klaar!

Eet smakelijk! X

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *