Courgetti carbonara

Koolhydraatarme courgetti carbonara

Het is niet de beste ‘food-pic’ ooit, maar deze courgetti was zó lekker dat ik het recept zo snel mogelijk online wilde zetten. Ik at laatst voor het eerst in lange tijd weer spaghetti carbonara in een Italiaans restaurant (yes, cheatday). Ik bedacht dat ik dit toch echt wel had gemist, en besloot daarom meteen een koolhdraatarme versie te verzinnen. Nou, dat is gelukt. Niet precies zoals bij de Italiaan, wél heel lekker, simpel én verantwoord.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 courgettes
  • Ongeveer 125 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 100 – 150 gram spekjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Parmezaanse kaas, geraspt (zoveel als je wilt)
  • Olijfolie

Bereiding

Maak courgetti van de courgettes (bijvoorbeeld met een spiraalsnijder), wok kort in wat olijfolie en laat uitlekken in een vergiet. Bak de spekjes krokant (zonder olie of boter) en klop ondertussen de slagroom door de eieren. Doe de courgetti terug in de wokpan en roer het ei-slagroommengsel hier doorheen tot het licht stolt. Pers de knoflooktenen uit boven de spekjes en bak ze een halve minuut mee. Verdeel de courgetti over twee borden en maak af met de knoflookspekjes, geraspte Parmezaanse kaas en wat peper en zout.

Eet smakelijk! X

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *