Makkelijke koolhydraatarme courgetti met rode peper, parmezaanse kaas en pijnboompitjes

Restjesdag: koolhydraatarme courgetti met parmezaanse kaas, pijnboompitjes en rode peper

Courgetti is een van mijn favoriete gerechten. Het is zo makkelijk en maakt iedere ‘pasta’ meteen bijzonder. Deze makkelijke koolhydraatarme courgetti maakte ik op een drukke (of luie?) avond. Ik weet niet meer wat de reden was, maar ik ging in ieder geval geen boodschappen doen. Courgette heb ik vrijwel altijd in huis zodat ik snel koolhydraatarme pasta kan maken. Verder had ik nog parmezaanse kaas, knoflook en rode peper. Gewoon wat restjes, super simpel maar zó lekker! De combinatie van deze smaken is perfect, bijna alsof je uren in de keuken gestaan hebt. Dit gerecht staat vanaf nu ver bovenaan op het lijstje van m’n favoriete courgetti-recepten!
Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 Courgette
  • Rode peper in ringetjes (ik gebruikte een halve, maar maak het zo pittig als je zelf lekker vindt)
  • Handje parmezaanse kaas (ik gebruikte ‘flakes’ uit een zakje maar je kunt natuurlijk ook zelf raspen)
  • Pijnboompitjes
  • Teentje knoflook (fijngesneden of uitgeperst)
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding makkelijke koolhydraatarme courgetti

De courgetti maak ik met mijn Lurch Spirali, maar je kunt hem ook kant-en-klaar kopen (bijvoorbeeld bij de Jumbo of Albert Heijn)

Als je de courgetti gemaakt hebt, verhit je wat olijfolie in een wokpan. Fruit hier de knoflook rode peper even in en bak dan de courgetti 1-2 minuutjes en laat vervolgens even uitlekken. Ondertussen bak je de pijnboompitjes kort in een droge(!) pan totdat ze licht verkleuren. Leg de courgetti op een bord, druppel er nog wat olijfolie overheen en maak af met de parmezaanse kaas, pijnboompitjes en wat peper en zout.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *