Niet zoveel zin om lang in de keuken te staan met mooi weer? Ik ook niet! Gelukkig heb ik inmiddels een flinke hoeveelheid zomer-proof recepten die lekker én gezond zijn, maar ook binnen no-time op tafel staan. Deze frisse pastasalade met gerookte zalm, groene asperges, avocado en citroen-mayodressing is een van m’n favorieten. Het recept deel ik hieronder met je.
Ingrediënten (2 personen)
- 350 gram groene asperges
- 1 avocado
- 100 gram gerookte zalm
- 80 gram koolhydraatarme pasta (ik gebruikte koolhydraatarme penne van Body & Fit)
- 2-4 eetlepels mayonaise (voor een frissere dressing kun je de helft vervangen door Griekse yoghurt)
- Halve citroen
- Olijfolie
- Bieslook (vers of uit een potje)
- Peper en (knoflook)zout
Bereiding koolhydraatarme pastasalade met groene asperges, gerookte zalm, avocado en citroen-mayodressing
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de avocado in reepjes en de gerookte zalm in blokjes. Was de asperges, snijd een stukje (het harde deel) van de onderkant af en halveer ze.
Smeer de asperges heel licht in met wat olijfolie en gril ze in een (gril)pan tot ze licht beginnen te verkleuren. Schud of draai de asperges vaak om, want ze verbranden makkelijk.
Pers de citroen en rasp wat van de schil. Meng in dit met de mayonaise (en yoghurt) en wat bieslook, zout en peper naar smaak. Proef even wat je van de smaak vindt, en voeg eventueel nog wat extra citroensap, -rasp of kruiden toe.
Giet de pasta af en meng in een schaal met de asperges en wat dressing. Schep op twee borden en verdeel de gerookte zalm er overheen. Maak de salade af met. Maak af met de avocadoreepjes en wat citroenpartjes en serveer de overgebleven citroendressing er apart bij.
Eet smakelijk! X
Hoi, zou je a.u.b. de link naar penne van Atkins willen corrigeren, want die levert nu helaas niets op.
Dankjewel voor je oplettendheid!! Ik pas ‘m aan 😉