Koolhydraatarme nacho-bowl (vega)

Koolhydraatarme nachobowls

Veel van jullie kennen mijn koolhydraatarme tacobowl al wel. Absoluut een van mijn favoriete gerechten: lekker, makkelijk én gezond! En, ook ideaal, zonder het gedoe van uit elkaar vallende taco’s 😉 Om wat te variëren heb ik hier heb ik nu een nieuwe (vegetarische) versie van gemaakt, geïnspireerd op mijn favoriete nacho-schotel. Extra leuk is aan deze versie: het bakje is eetbaar! Die maak je namelijk heel gemakkelijk van een koolhydraatarme wrap. Het recept deel ik hieronder met jullie.Ingrediënten (2 personen)

 • 100 gram vegetarisch gehakt (normaal gehakt kan ook)
 • 100 – 200 gram kidneybonen (afhankelijk van hoeveel koolhydraten je maximaal wilt eten)
 • 1 paprika
 • 1 ui
 • 1 tomaat
 • 1 avocado
 • Half zakje taco-kruiden of kruiden naar smaak
 • 1 à 2 eetlepels crème fraiche
 • Handje geraspte kaas
 • 2 koolhydraatarme wraps, bijvoorbeeld van Body & Fit (klik) of Afvallen met Bregje
 • (Olijf)olie

Bereiding koolhydraatarme nacho-bowls

Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Snipper de ui en snijd de paprika en tomaat in blokjes.

Fruit de ui in wat (olijf)olie en voeg hier vervolgens de paprika en het vegetarische gehakt aan toe. Gebruik je geen vegetarisch gehakt, maar normaal gehakt? Voeg de paprika dan pas toe wanneer het gehakt gaar is.

Wok het geheel even op hoog vuur en voeg vervolgens de kidneybonen, tomaat en (taco)kruiden toe. Schep even om, zet het vuur lager en voeg 100 – 150 ml water toe. Laat het geheel zachtjes pruttelen totdat het vocht verdampt is.

Doe de wraps ondertussen in 2 oven-bestendige schaaltjes (vouw ze er als een soort bakje in) en zet ze 10 minuten in de oven zodat ze alvast wat steviger worden. Vul de ‘wrap-bakjes’ hierna met het nacho-mengsel, maak af met wat geraspte kaas en zet nog 5-10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Prak ondertussen de avocado met wat peper en zout en serveer dit straks met wat crème fraiche bij de nacho-bowls.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *