Koolhydraatarme burrito’s met groenten, gehakt en guacamole

Koolhydraatarme burrito's met gehakt, groenten en guacamole

Ik ben gek op Mexicaans eten en alles wat er enigszins op lijkt. Mijn koolhydraatarme tacobowl, vegetarische quesadilla’s en burrito’s met kip staan dan ook vaak bij ons op tafel. Om eens wat nieuws te proberen maakte ik laatst deze koolhydraatarme burrito’s met groenten, gehakt én guacamole: een mix van mijn favoriete Mexicaanse gerechten. En ja hoor, ook net zo’n succes! Super lekker, makkelijk én gezond. Het recept deel ik hieronder met jullie.Ingrediënten (2 porties)

 • 1 grote of 2 kleine paprika’s
 • 1 tomaat
 • 1 rode ui
 • 1 avocado
 • 75 gram zwarte bonen (of kidneybonen)
 • 150 gram gehakt
 • 30 gram geraspte kaas
 • 1 of 2 plakje(s) cheddar
 • 40 gram crème fraiche
 • Half zakje tacokruiden
 • 4 kleine koolhydraatarme wraps (Body & Fit)
 • Eventueel wat limoensap en knoflook(zout) voor de guacamole

Bereiding koolhydraatarme burrito’s met groenten, gehakt en guacamole

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd de tomaat en paprika in blokjes. Fruit de helft van de ui (de rest gebruik je voor de guacamole) in een klein beetje boter of olijfolie en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt even aan en bak vervolgens de paprika en tomaat kort mee. Voeg de bonen toe met wat vocht en meng de tacokruiden door het geheel. Zet het vuur lager en laat het groente-gehaktmengsel zachtjes even (zo’n 10 minuutjes) pruttelen totdat het meeste vocht verdampt is.

Leg vervolgens 4 koolhydraatarme wraps naast elkaar in een ovenschaal en schep het groente-gehaktmengsel erin. Maak af met wat cheddar en crème fraiche en vouw de wraps dicht. Strooi er vervolgens wat geraspte kaas overheen en zet 10 minuutjes in de oven.

Hou je wat vulling over? Geen probleem! Is een heerlijke lunch morgen 🙂 

Maak de guacamole terwijl de burrito’s in de oven staan. Prak een avocado, doe hier de overgebleven rode ui doorheen en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat knoflook en limoensap.

Haal de burrito’s uit de oven en serveer de guacamole er apart bij.

Koolhydraatarme burrito's met groenten, gehakt en guacamole

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

 1. Hike Flurina 25 februari 2019 / 20:52

  Mijn zusje en ik hebben dit vanavond gegeten en het was heerlijk! Zelfs mijn zusje was zeer enthousiast en zij houdt normaal gesproken niet zo van warm eten. Een groot succes dus, dank voor het delen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *