Koolhydraatarm weekmenu 27

Koolhydraatarm weekmenu 27

Het is weer even geleden (meer dan 2 maanden zelfs), maar hier is er weer eentje hoor! Een nieuw koolhydraatarm weekmenu. Afgelopen tijd hergebruikte ik vaak m’n oude weekmenu’s, maar nu is het wel weer tijd voor een nieuwe! In dit koolhydraatarme weekmenu vind je 5 (nieuwe) koolhydraatarme recepten voor het avondeten inclusief de bijbehorende boodschappenlijst. Ik heb weer gerechten geselecteerd die goed bij elkaar passen qua ingrediënten zodat je zo min mogelijk overhoudt. Fijne week!




De titels en de foto’s zijn trouwens klikbaar. Als je hierop klikt kom je bij het volledige recept en de bereidingswijze uit. 

Maandag: koolhydraatarme tomatenrijst met (vegetarische) gehaktballetjes

Koolhydraatarme tomatenrijst met gehaktballetjes

Tomatenrijst is een van mijn favoriete rijstgerechten. En het mooie is: met bloemkool maak je hier een heerlijke koolhydraatarme variant van! Super smaakvol en boordevol groenten. Heerlijk met (vegetarische) gehaktballetjes, een frisse yoghurtsaus en wat rauwkost. Ik eet er deze week vegetarische balletjes bij (zeker op meatfree monday), maar gewone gehaktballetjes kan natuurlijk ook!

Tip: maak meteen een dubbele portie tomatenrijst! De 2 overige porties hoef je woensdag dan alleen nog maar even op te warmen! De overgebleven rauwkost bewaar je trouwens ook voor woensdag.

Tip 2: voeg ook wat zwarte olijven toe aan je rauwkost! Die heb je als het goed is toch al in huis voor de pasta van donderdag 🙂

Dinsdag: koolhydraatarme kipshoarma

Koolhydraatarme kipshoarma

Vandaag eten we gezond fastfood! Deze koolhydraatarme kipshoarme is super simpel, heerlijk én zit boordevol groenten. De overgebleven shoarma (met groenten) bewaar je voor woensdag.

Woensdag: restjes!

Vandaag maken we een heerlijk gerecht met de restjes van dinsdag en woensdag: tomatenrijst met kipshoarma. Warm de overgebleven tomatenrijst van maandag even op en serveer met de overgebleven kipshoarma, wat yoghurtsaus en rauwkost.

Tip: voeg wat zwarte olijven toe aan de rauwkost!


Donderdag: koolhydraatarme pasta met spinazie, tonijn, tomaatjes en olijven

koolhydraatarme pasta met spinazie, tonijn, olijven en tomaatjes

Op sommige avonden heb je gewoon comfortfood nodig. Koolhydraatarme pasta is dan toch wel mijn favoriet. En dan zeker deze variant met spinazie, tonijn en olijven: súper smaakvol, maar ook heel makkelijk én gezond. Deze pasta is namelijk niet alleen koolhydraatarm, maar zit ook nog eens boordevol vezels, eiwitten en gezonde vetten.

De pasta en spinazie die je overhoudt, gebruik je vrijdag.

Vrijdag: koolhydraatarme pasta met spinazie, champignons en walnoten

Koolhydraatarme pasta met spinazie, champignons en walnoten

Deze pasta at ik vaak in mijn studententijd, en ook nu vind ik ‘m nog heerlijk! Ik heb het receptje wel iets aangepast zodat het in een gezond dieet past: met meer groenten en minder koolhydraten, maar nog net zoveel smaak!

Boodschappenlijst koolhydraatarm weekmenu

  • 1 bloemkool (of 600 – 800 gram kant-en-klare bloemkoolrijst)
  • Komkommer
  • 2 bakjes cherrytomaatjes
  • 2 paprika’s
  • 400 – 500 gram champignons
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 5 uien
  • 750 gram spinazie à la crème (in blokjes, uit de diepvries)
  • 2 blikken tomatenblokjes (in totaal 800 gram)
  • 150 – 200 gram (vegetarische) gehaktballetjes
  • 400 – 500 gram kipshoarma (die van kipdijfilet vind ik zelf het lekkerst)
  • 1 blikje tonijn in (olijf)olie
  • 200 – 300 gram Griekse yoghurt
  • Knoflooksaus
  • 100 gram witte kaas, saladekaas of feta
  • Potje zwarte olijven in schrijfjes
  • Geraspte kaas (handje)
  • 2 – 4 koolhydraatarme wraps (bijvoorbeeld van Body & Fit)
  • 200 gram koolhydraatarme pasta (bijvoorbeeld pasta alla Eve van Body & Fit)
  • Walnoten
  • Bouillonpoeder
  • Bol knoflook
  • Kruiden: peterselie, peper, gemalen koriander, knoflookpoeder
  • (Wok)olie
  • Balsamico-azijn



Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *