Koolhydraatarme pasta met spinazie, champignons en walnoten (vegetarisch)

Koolhydraatarme pasta met spinazie, champignons en walnoten

Ik had weer eens zin in een simpel, maar wel lekker en gezond receptje. Deze vegetarische pasta met spinazie, champignons en walnoten maakte ik in mijn studententijd vaak, en ook nu is’ie nog top! Heel makkelijk, lekker én koolhydraatarm als je koolhydraatarme pasta gebruikt. Het recept deel ik hieronder met je.



Ingrediënten (2 personen)

  • 100 gram koolhydraatarme pasta (bijvoorbeeld pasta alla Eve of koolhydraatarme penne)
  • 400 gram spinazie à la crème (in blokjes, uit de diepvries)
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Handje walnoten
  • Handje geraspte kaas
  • Boter om in te bakken

Bereiding koolhydraatarme pasta met spinazie, champignons en walnoten

De bereiding spreekt eigenlijk voor zich. Maar voor de zekerheid heb ik het hieronder toch even voor je uitgetypt 😉

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd ondertussen de champignons in schijfjes en de ui in stukjes.

Verhit wat boter in een pan en bak de ui en champignons met wat peper en zout. Voeg op het einde een geperst teentje knoflook toe en bak kort mee.

Zet het vuur lager en voeg de (bevroren) spinazie toe. Roer even goed door en dek de pan vervolgens af met een deksel. Laat het geheel rustig even pruttelen totdat alle spinazie ontdooid is.

Giet de pasta af en voeg toe aan de pan met de champignons en spinazie. Roer even goed door en verdeel over 2 borden. Maak af met wat walnoten en geraspte kaas.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *