Koolhydraatarme pannenkoeken met amandelmeel

Koolhydraatarme pannenkoekjes met amandelmeel

In het weekend vind ik het heerlijk om te ontbijten met koolhydraatarme pannenkoeken. Deze pannenkoekjes met amandelmeel zijn niet alleen erg lekker, maar ook makkelijk te maken Ik eet hiervan een hele portie in m’n eentje, maar als je er nog iets bij serveert kun je er ook prima met z’n tweeën van eten.



Ingrediënten (ongeveer 6 kleine pannenkoekjes)

Bereiding koolhydraatarme pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes zijn echt super simpel om te maken!

Meng alle ingrediënten in een blender of mixer. Verhit vervolgens wat boter in een klein pannetje. Ik gebruikte er zelf 2 tegelijk om het bakken wat te versnellen.

Zet het vuur laag en giet wat beslag in de pan. Beweeg de pan even zodat het beslag over de hele bodem verdeeld wordt en dek het pannetje af met een deksel.

Na 1-2 minuutjes zijn de pannenkoekjes stevig genoeg om om te draaien. Bak de andere kant ongeveer nog 1 minuut.

Herhaal dit door totdat al het beslag op is en doe tussendoor eventueel wat extra boter in de pan.

Ik serveerde er wat crème fraiche met zoetstof en kaneel bij, maar roomboter met kaneel of bijvoorbeeld suikervrije karamelsiroop (Body & Fit) zijn ook errrg lekkere toppings.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

  1. Patries 1 december 2018 / 15:44

    Kan Ipv creme fraiche ook griekse yoghurt?

    • Floortje | Flowcarbfood 1 december 2018 / 16:51

      Hi Patries! Ik denk het wel, maar de textuur en smaak zullen dan wel anders zijn

      • Patries 2 december 2018 / 10:36

        Haaa dank! Dan ga ik eerst maar creme fraiche aanschaffen☺️! Wat kan ik nog meer met die creme fraiche?

        • Floortje | Flowcarbfood 3 december 2018 / 09:57

          En, waren ze lekker? Ben erg benieuwd 😀 Crème fraiche gaat bij mij altijd wel op: bijvoorbeeld als topping, door de soep of in een saus 🙂

  2. Maartje 4 december 2018 / 18:56

    Wat is het nut van het eiwitloeder en kan het ook zonder?

    • Floortje | Flowcarbfood 6 december 2018 / 10:26

      Hi Maartje! Het eiwitpoeder geeft een vanille-smaak en bindt het geheel wat meer. Je kunt proberen het weg te laten, maar de smaak en textuur zullen dan wel anders zijn

  3. Maartje 7 december 2018 / 09:56

    Hai, ik heb het al geprobeerd met eieren, (koffie)melk -niks anders in huis- en amandelmeel maar vond het meer een soort eierkoek/omelet achtig iets, en niet echt pannekoekachtig. Denk dat iets meer amandelmeel al verschil zal maken….en de creme fraiche ga ik ook regelen.
    Eiwitpoeder gebruik ik nooit omdat daar zoetstof in zit, en alles met zoetstof vind ik vreselijk. (daarom is koolhydraat-arm ook zo fijn, geen gezeur met light producten)

    • Floortje | Flowcarbfood 7 december 2018 / 10:06

      Hi Maartje! Ben benieuwd wat je van deze versie vindt 🙂
      Ik gebruik in veel van mijn baksels zoetstof om een zoete smaak te geven. Als je de zoete smaak niet mist, kun je zoetstof ook weglaten natuurlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *