Vorige week maakte ik al heerlijke koolhydraatarme brownies zonder meel en vandaag maakte ik daar een heeele lekkere variant op: koolhydraatarme brownies met gezouten pecannoten. Super lekker, makkelijk en ook weer zonder meel. Ohja, ik topte de warme brownies af met gezond salted caramel ijs (daar lees je onderaan het bericht meer over). Zó lekker!
Ingrediënten (12 brownies)
- 150 gram roomboter
- 100 gram monchou
- 3 eieren
- 35 gram cacaopoeder
- Ongeveer 5 eetlepels zoetstof
- 70 gram gezouten pecannoten
- Theelepel bakpoeder
- Theelepel vanille-aroma
- Optioneel: 2 eetlepels eiwitpoeder vanille (ik gebruikte die van Body & Fit, maar het is ook verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Kruidvat)
Bereiding koolhydraatarme salted pecan brownies
Zorg dat de roomboter en monchou redelijk zacht zijn voordat je begint (bijvoorbeeld door ze 30 sec te verwarmen in de magnetron) en verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de roomboter en monchou met de zoetstof tot een glad mengsel. Voeg hier vervolgens de eieren, het cacaopoeder en het bakpoeder aan toe en mix totdatot een glad beslag.
Proef even wat je van de smaak vindt en voeg eventueel extra zoetstof of cacao toe naar smaak. Maak je beslag iets zoeter dan je zou willen, want tijdens het bakken verliest de zoetstof wat zoetkracht. Breek nu de pecannoten in stukjes en roer ze door het beslag. Bewaar 12 hele noten voor de garnering!
Maak wat bakpapier nat, wring het goed uit (zo kun je het makkelijker in vorm krijgen) en leg in een cake- of taartvorm of ovenschaal. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm en bak voor ongeveer 15 minuutjes. Verdeel nu de 12 hele pecannoten over de brownie (leg ze zo neer dat je straks 12 gelijke stukken kunt snijden), en bak nog zo’n 5 minuten.
Haal de brownie uit de oven, laat even een beetje afkoelen en snijd in 12 stukken. Ik vind de brownie warm het lekkerst (eventueel met ijs, zoals op de foto), maar koud kan natuurlijk ook.
Koolhydraatarme brownies met gezond ijs
Ik topte de warme brownies af met salted caramel ijs van Oppo. Dit ‘gezonde ijs’ bevat maar 6.6 gram koolhydraten per 100 gram (en is laag in calorieën) maar is vooral HEEL LEKKER. Je vindt het ijs in het vriesvak bij Albert Heijn. Kun je het niet vinden? Ander suikervrij ijs kan natuurlijk ook! Zin in fruit-ijs? Je kunt zelf heel makkelijk koolhydraatarm frambozen-ijs of aardbeien-ijs maken! Ook heel lekker met warme brownie ?
Ik heb ze net in een muffin vorm gebakken met walnoten ipv pecannoten, smaakt uitstekend!!!
Goed om te horen Mirjam! ? Goed idee ook, ga ik onthouden!
Ik heb ze net gemaakt, heerlijk ! ook het ijs gevonden wat je hebt aangeraden,
ik zoet het met erythritol wat ik online koop bij Pit & Pit. In de zoetstof van o.a. A.H. en Jumbo zit voornamelijk maltodextrose wat niet echt goed voor je is.
Ik ga nog meer recepten maken die je online hebt gezet, dit was een groot succes en gaat in de herhaling.
groetjes Imma
Hi Imma,
Wat ontzettend leuk om te horen! Geniet ervan 🙂
Niet te eten! Ik had nog niet de helft vd noten erin en zo vreselijk zout! Noten misschien ongezouten erin maar zeker niet met!
Hi Judith, wat jammer! Ik houd zelf heel erg van de combinatie van zoet en zout, maar als je dit niet lekker vindt kun je inderdaad de volgende keer ongezouten noten gebruiken! 🙂
Ik zou graag willen weten hoeveel koolhydraten en calorien er in de brownies per stuk zitten? Valt dat te berekenen?
Hoeveel koolhydraten, vetten en eiwitten bevat de gehele cake?