Koolhydraatarm aardbeienijs

Koolhydraatarm ijs van aardbeien en Griekse yoghurt

Wat is er met dit warme weer nu beter dan ijs? Dit koolhydraatarme aardbeienijs! Het is gezond, staat zó op tafel en je hebt er alleen maar wat bevroren aardbeien, Griekse yoghurt en een blender, keukenmachine of staafmixer voor nodig.

Ingrediënten (voor 2 flinke of 4 kleine porties)

  • Doosje bevroren aardbeien (225 gram)
  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt (meer of minder kan ook, ligt eraan hoe romig je het ijs wilt)
  • Zoetstof

Bereiding

Haal het doosje met aardbeien uit de vriezer en laat ongeveer 5 minuten staan, zodat ze iets minder hard zijn voordat je ze gaat mixen. Als je een hele sterke blender hebt is dit niet nodig, maar de mijne heeft er anders wat moeite mee. Vervolgens doe je de aardbeien in je blender, keukenmachine of staafmixer en maal ze fijn. Voeg de Griekse yoghurt en wat zoetstof toe (even proeven hoe zoet je het ijs wil) en mix nog even tot er glad, maar stevig ijs ontstaat. In de bakjes scheppen en klaar!

Eet smakelijk! X

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

  1. Imke 24 augustus 2016 / 17:55

    Heerlijke vervanging voor ‘gewoon’ ijs! Een van mijn favoriete als het zo warm is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *