Koolhydraatarme mueslirepen (ook suikervrij en glutenvrij)

Koolhydraatarme mueslirepen

Ik had vandaag eindelijk weer tijd om iets te bakken, jippie! En omdat iedereen (inclusief ikzelf) vast weer goede voornemens heeft, besloot ik koolhydraatarme mueslirepen te maken: een ideaal gezond ontbijt of tussendoortje om mee te nemen! Omdat ik de mueslirepen maakte van noten en zaden, zijn ze niet alleen koolhydraatarm, suikervrij en glutenvrij, maar zitten ze ook boordevol gezonde vetten en vezels! Oh, en ook niet onbelangrijk: ze zijn érg lekker! Doordat je de noten en zaden even bakt, hebben ze een licht gebrande smaak en dat combineert perfect met de smaak van kaneel.
Ingrediënten (voor ongeveer 6 repen)

  • 30 gram cashewnoten (ik gebruikte gezouten)
  • 30 gram amandelen (ongezout)
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 2 eieren
  • Zoetstof (2-3 eetlepels)
  • 2 eetlepels roomboter of vloeibare bakboter (gezondere optie)
  • 1 eetlepel kaneel

Bereiding koolhydraatarme mueslirepen

Verwarm de oven op 180 graden en maal de cashewnoten en amandelen in grove stukken in een keukenmachine of blender. Heb je deze niet? Je kunt ook een staafmixer gebruiken, of de noten ‘pletten’ met bijvoorbeeld een deegroller. Smelt vervolgens boter in een pannetje en voeg hier de noten, lijnzaad, zonnebloempitten en zoetstof aan toe. Bak deze even (terwijl je het geheel goed blijft omscheppen, zodat het niet aanbrandt) en voeg dan wat kaneel toe. Schep nog even goed om en haal het pannetje dan van het vuur.

Kluts in een apart schaaltje één ei met een eetlepel amandelmeel en roer dit goed door het noten-zaden mengsel. Verdeel het mengsel op een bakplaat met bakpapier en druk even goed aan.(Ik maakte zelf een rondje, maar voor mooie repen kun je eigenlijk beter een rechthoek maken). Kluts nu het andere eitje en besmeer de ‘koek’ hiermee. Je hebt hier waarschijnlijk niet al het ei voor nodig, maar wat je overhoudt kun je bewaren voor een omeletje morgen 😉

Zet de bakplaat in de oven en bak ongeveer 20 minuutjes op 180 graden. Laat de koek goed afkoelen als hij uit de oven komt, daarna kun je hem in zessen snijden en heb je heerlijke koolhydraatarme mueslirepen!

Tip 1: Je kunt de repen in een afgesloten bakje een paar dagen bewaren. Als je ze invriest, blijven ze langer goed 🙂 

Tip 2: Eet je de repen als ontbijt? Eet er dan 2 of 3! 

Eet smakelijk! X
Volg mijn blog via Bloglovin


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *