Koolhydraatarme choco-brownie mugcake

Koolhydraatarme mugcake choco-brownie - flowcarbfood.nl

Mugcake is ideaal als je zin hebt in iets zoets, maar even geen zin of tijd hebt om lang in de keuken te staan. Deze koolhydraatarme choco-brownie mugcake staat binnen een paar minuutjes op tafel en is dankzij de cacao, stukjes chocola en pecannoten een echte verwennerij. Het enige dat jij hoeft te doen is de ingrediënten even te mixen in een mok en de magnetron doet de rest. Lekker als ontbijt, maar ook bij de thee of als toetje.
Ingrediënten (1 grote of 2 kleine mugcakes)

 • 3 eetlepels amandelmeel (ik gebruikte amandelmeel van Steviala)
 • 2 eetlepels roomboter of vloeibare bakboter
 • 2 eetlepels zoetstof
 • 1 ei
 • 1 eetlepel cacaopoeder
 • Blokje pure chocola (85%)
 • Eventueel een handje pecannoten
 • Halve theelepel bakpoeder
 • Snufje zout
 • Slagroom (voor de topping)

Verder nodig:

Magnetron en een magnetronbestendige mok

Bereiding koolhydraatarme mugcake

Deze koolhydraatarme mugcake is zó klaar. Smelt de boter even in de magnetron (als je roomboter gebruikt) en breek de pecannoten en chocola in stukjes. Meng vervolgens alle ingrediënten in een magnetronbestendige mok en zet 30 seconden in de magnetron. Is’ie nog te zacht? Zet hem dan nog 10-20 seconden terug. Maar blijf goed opletten, want het is jammer als de cake droog wordt. Serveer met wat slagroom, en…

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

  • Floortje | Flowcarbfood 28 januari 2018 / 15:25

   Hoi Trudie! Leuk dat je gaat bakken, ik ben benieuwd wat je er van vindt 🙂 Ik gebruik zelf altijd zoetstof in poedervorm: tafelzoetstof (sucralose) van AH of Jumbo eigen merk. Liefs!

   • Trudie 1 maart 2018 / 09:00

    Ik gebruik sukrin staat dat een beetje gelijk met dat van jou

    • Floortje | Flowcarbfood 1 maart 2018 / 09:18

     Hi Trudie! Sukrin is ook prima, maar daar heb je waarschijnlijk minder van nodig. Even het beslag proeven dus 🙂

 1. Gerda 5 februari 2018 / 17:53

  Hoeveel koolhydraten zitten hier in?

  • Floortje | Flowcarbfood 6 februari 2018 / 10:53

   Hoi Gerda! Zelf tel ik bewust geen koolhydraten omdat koolhydraatarm eten voor mij een leefstijl en geen tijdelijk dieet is. Ik vind het daarom belangrijk dat ik zo ‘normaal’ mogelijk kan eten zonder precies alles bij te houden. Omdat ik al langere tijd koolhydraatarm eet heb ik wel een duidelijk beeld van wat ik allemaal kan eten en al mijn recepten passen daar goed bij. Als je wel de koolhydraten wil weten zou je het recept bijvoorbeeld kunnen invoeren in de app My FitnessPal of Fat Secret, die rekenen dan voor je uit hoeveel koolhydraten er in zitten. Ik hoop dat je hier wat aan hebt ? Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *