Gezonde chili con carne met perzik

Chili con carne met perzik - flowcarbfood.nl

Vandaag maakte ik een flinke kom gezonde chili con carne boordevol groente én met perzik. Klinkt als een gekke combi? Jup, maar lekker is het zeker! Dit gerecht is door de bonen en perzik niet helemaal koolhydraatarm, maar wél mega gezond. Wist je trouwens dat bonen, ondanks hun koolhydraten, prima binnen een koolhydraatarm dieet passen? De koolhydraten die in bonen zitten, zijn namelijk langzame koolhydraten (dit zijn de goede koolhydraten). Daarnaast zitten bonen vol eiwit, ijzer en vezels. Het is dan ook goed om zo’n 1 keer per week bonen te eten, óók (of juist zeker) als je koolhydraatarm eet. Met dit recept wordt dat een feestje 🙂

Dit gerecht is zowel warm als koud erg lekker. Gooi de restjes dus niet weg, maar bewaar ze bijvoorbeeld voor de lunch de volgende dag!


Ingrediënten (2 porties)

  • 200 gram rundergehakt
  • 200 gram kidney bonen (blikje)
  • 2 perziken
  • 3 (punt)paprika’s (ik gebruikte rode, gele en oranje paprika’s)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Klein blikje tomatenpuree
  • Eetlepel olijfolie
  • Paprika- en chilipoeder

Bereiding gezonde chili con carne

Snipper de ui en snijd de paprika’s en perziken in blokjes. Bak het gehakt samen met de ui en voeg hier vervolgens ook de paprika blokjes aan toe. Laat de kidneybonen goed uitlekken en bak samen met de uitgeperste knoflooktenen nog even mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe met een eetlepel olijfolie en wat zout en chili- en paprikapoeder (naar smaak), roer goed door en zet het vuur laag. Verwarm het geheel en voeg tot slot ook de perzik toe. Schep alles nog even om en verdeel de gezonde chili con carne over twee diepe borden.

Eet smakelijk! XPrint Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *