Koolhydraatarme broodjes shoarma met verse knoflooksaus

koolhydraatarme broodjes shoarma met verse knoflooksaus - flowcarbfood.nl

Shoarma… Need I say more?! Heerlijk na een avondje in de stad of na, net als Anne en ik vandaag, een lange dag studeren. Iets minder spannend, helaas. Gelukkig maakte ons avondeten veel goed, want: shoarma en knoflooksaus. Op koolhydraatarme pitabroodjes. Yum! Ohja, voor de vitamientjes maakten we er een rauwkostsalade bij. Dit gerecht staat echt binnen 10 minuten op tafel. De knoflooksaus maak je heel makkelijk zelf, maar als je daar nou écht geen zin in hebt kun je ook best een keer knoflooksaus uit een potje gebruiken. Is ook geen wereldramp.

Ingrediënten (2 personen)

  • 250 gram shoarmareepjes (die van ons waren al gekruid)
  • 4 koolhydraatarme pitabroodjes (deze komen uit de webshop van Afvallen met Bregje)
  • 1 paprika
  • Halve komkommer
  • Zakje sla

Knoflooksaus

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • (verse) bieslook, peper en zout

Bereiding

Maak de knoflooksaus door de yoghurt, mayonaise en kruiden te mengen. Hoeveel bieslook, zout en peper je nodig hebt hangt af van wat je zelf lekker vindt. Ik gebruik zelf altijd lekker veel.

Snijd vervolgens de paprika en komkommer in stukjes en bak de shoarmareepjes in een grote pan (olie is niet nodig). Voeg de helft van de paprika toe als het vlees gaar is en bak nog even mee. Rooster de pitabroodjes even in de broodrooster of in de oven, en leg op twee borden. Verdeel het vlees over de broodjes en schep hier flink wat saus overheen. Maak de borden af met wat sla, komkommer en paprika en nog een flinke lepel knoflooksaus.

Eet smakelijk! X

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *