Koolhydraatarme eierkoeken

Koolhydraatarme eierkoeken

Op zonder-fratsen.nl kwam ik dit recept tegen voor koolhydraatarme eierkoeken van cannellinibonen. Klinkt gek? Vond ik ook, maar geloof me: ze zijn écht heel lekker. Ik was al eerder recepten met cannellinibonen tegengekomen, maar die recepten skipte ik eigenlijk altijd. Ik had namelijk geen idee wat voor bonen dat waren en ging er vanuit dat je daarvoor naar een dure bio-winkel zou moeten. Niet dus! Alle supermarkten verkopen ze gewoon (bij de blikgroenten), en ze zijn totaal niet duur. Fijne ontdekking, want deze koolhydraatarme eierkoeken ga ik nog héel vaak maken. Hoewel ze er misschien niet uit zien als de traditionele eierkoeken, doet de smaak er absoluut niet voor onder. Ik vind ze misschien zelfs lekkerder! Omdat dit de eerste keer was dat ik ze maakte, maakte ik een naturel versie, maar ik denk dat ze ook heerlijk zijn met bijvoorbeeld kaneel, citroen of cacao! Projectje voor de volgende keer 😉

Ingrediënten

  • 125 gram cannellinibonen
  • 2 eieren
  • 20 gram eiwitpoeder (ik gebruik gewoon die van de Kruidvat, met vanillesmaak)
  • 10 gram kokosmeel (goedkoop bij de Action!)
  • 4 gram bakpoeder
  • Eventueel wat vanille-aroma
  • Zoetstof
  • Zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de cannellibonen af, spoel ze af met water en laat ze uitlekken. Pak nu een kom om te mixen, en zorg dat deze goed ontvet is (echt belangrijk). Dit kun je bijvoorbeeld doen met een stukje keukenpapier en wat citroensap. Splits de eieren, doe de eiwitten in de ontvette kom en zet even apart. Doe het eigeel samen met de bonen, eiwitpoeder, kokosmeel, zoetstof en vanille-aroma in een keukenmachine of blender (of gebruik een staafmixer) en mix tot een glad beslag. Klop vervolgens de eiwitten met een snufje zout (niet vergeten!) helemaal stijf en schep dit door het bonen-beslag. Het is belangrijk dat je echt schept en niet roert, want je wilt zo veel mogelijk lucht in het mengsel behouden. Leg bakpapier op een bakplaat en maak 6 rondjes van het beslag. 15 minuutjes in de oven, en je koolhydraatarme eierkoeken zijn klaar. Lekker bij het ontbijt, of gewoon als tussendoortje.

Eet smakelijk! X

 

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *