Koolhydraatarme appel-pecan-speculaascake

Koolhydraatarme appelcake met pecan en speculaas

Koolhydraatarm eten saai? Moeilijk? Dacht het niet! Met deze hele simpele lowcarb appel-pecan-speculaascake, is ieder ontbijt een feestje. Ook lekker als tussendoortje of ‘s avonds bij de thee natuurlijk 🙂

Ingrediënten (1 cake = 3 ontbijtporties of 6 tussendoortjes)

  • 4 eieren
  • 1 appel
  • 3 eetlepels lijnzaad
  • Handje pecannoten
  • Scheut kookroom of slagroom
  • Halve theelepel bakpoeder
  • Zoetstof
  • Speculaaskruiden
  • Snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180/200 graden. Snijd de appel in kleine stukjes en strooi hier het lijnzaad en wat speculaaskruiden en zoetstof overheen. Roer goed door en schep in een cakevorm. Kluts de eieren met wat zoetstof, speculaaskruiden, room, bakpoeder en een snufje zout en schenk over de appel. Strooi de pecannoten (eventueel in stukjes) over het mengsel, en bak in ongeveer 30 minuten gaar. De precieze tijd is afhankelijk van je oven en de grootte van je bakvorm, dus houd de cake goed in de gaten. Laat de cake vervolgens even ‘afkoelen’ in de oven zodat ‘ie stevig kan worden en dek hem daarna af met wat aluminiumfolie. Zo kun je hem een paar dagen bewaren in de koelkast. Lekker als ontbijt met wat noten en Griekse yoghurt of kwark, of bij de thee of koffie met wat slagroom.

Eet smakelijk! X

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *