Koolhydraatarme vanillecake van bloemkool (ja, écht)

Koolhydraatarme vanillecake van bloemkool

(Tentamen)stress gaat bij mij altijd samen met eten. Veel eten. Tijdens mijn studybreak ging ik vandaag op zoek naar een recept voor koolhydraatarme cake, en op zonder-fratsen.nl kwam ik een recept tegen van bloemkoolcake. Ja, echt! Ik had nog een restje bloemkool in de koelkast, dus het was het proberen waard. Ik paste wat dingen aan, en serieus: DIT IS LEKKER!! Zeker met een choco-kaneel koffie met slagroom 😉 Ohja, je kan denk ik 4 porties uit dit recept halen, maar ik at alles zelf op.

Ingrediënten

  • 1/4 bloemkool
  • 1 ei
  • 15 gram eiwitpoeder met vanillesmaak (kun je denk ik ook wel vervangen door eiwit van 1 ei)
  • 2 flinke theelepels roomboter
  • 2 theelepels vanille aroma
  • Zoetstof

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bloemkool in roosjes en kook zo’n 15 minuten in een pan (met deksel) met een klein laagje water. Giet de bloemkool vervolgens af en maak er puree van (met een staafmixer, stamper of keukenmachine). Roer hier vervolgens de boter, het ei, het eiwitpoeder, vanille aroma en zoetstof doorheen en giet in een (siliconen) bakvorm. Bak de cake gaar in ongeveer 30 minuten (afhankelijk van de dikte), maar hou hem goed in de gaten! ‘Stort’ de cake op een koud bord of een koude plaat en laat even afkoelen. Of eet hem meteen op, als je niet kan wachten (ben ik ook schuldig aan).

Eetsmakelijk! X

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *