Picknick: kleurige bloemkoolcouscous met zelfgemaakte tzatziki

bloemkoolcouscous

Met dit soort weer eet ik ‘s avonds het liefst aan het Waalstrand of in het Kronenburgerpark: het ultieme vakantiegevoel (of zomergevoel voor wie alweer aan het werk is). Het enige lastige: wat neem je mee? Veel mensen denken bij zo’n picknick meteen aan stokbrood, pizza en andere koolhydraten. Mijn oplossing? Deze bloemkoolcouscous vol groente met feta, tomaatjes en zelfgemaakte tzatziki. Zo gemaakt, makkelijk mee te nemen en ontzettend lekker. Ik neem ‘m vanavond meteen mee!

Ingrediënten (voor 3 personen)

 • 3 porties bloemkoolcouscous
 • 3 paprika’s
 • 300 gram sperziebonen (ik gebruik altijd die uit de diepvries)
 • 1 rode ui
 • 3 teentjes knoflook
 • Bakje cherrytomaatjes
 • Halve komkommer
 • 2 eetlepels kwark, 3 eetlepels Griekse yoghurt
 • 100 gram saladekaas of feta (ik gebruik liever saladekaas: is wat neutraler én goedkoper)
 • Veel kruiden (ik gebruikte gemberpoeder, kurkuma, gemalen koriander, kaneel, peterselie en knoflookzout)
 • 2 eetlepels wokolie

1 portie bewaar ik voor morgen 🙂 

Bereiding

Snij de ui en paprika’s in stukjes. Verhit de wokolie in een wokpan en fruit de ui met twee geperste teentjes knoflook. Voeg de sperziebonen toe (gewoon bevroren) en wok even goed mee. Voeg vervolgens de paprika’s en de kruiden toe en wok even totdat de paprika net niet meer rauw is. Doe de bloemkoolcouscous erbij en laat even warm worden. Eventueel kun je nu nog wat extra kruiden toevoegen, zodat de bloemkoolcouscous deze kan opnemen. Zet het vuur uit en laat even staan. Ondertussen maak je de tzatziki.

Rasp de komkommer en roer hier een geperst teentje knoflook, wat gemalen koriander, peterselie, knoflookzout en de kwark en Griekse yoghurt doorheen.

Verkruimel de feta of saladekaas en halveer eventueel de cherrytomaatjes. Je kunt ervoor kiezen om deze alvast over de couscous te doen, maar ik serveer het zelf liever los. Zo blijft alles vers als je het wilt meenemen en kan iedereen zelf kiezen wat er wel/niet doorheen gaat.

Doe alles in bakjes en je bent klaar om te gaan!

Eet smakelijk! X

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *