Zomerse lunch: omelet met geitenkaas en verse kruiden

Koolhydraatarme zomerlunch: omelet geietenkaas met verse kruiden

Deze zomerse lunch maakte ik toen ik een weekendje bij m’n ouders was. In tegenstelling tot die van mij (studentlife) is de koelkast van m’n ouders áltijd gevuld. M’n mama eet ook koolhydraatarm dus het is altijd een feest om ‘thuisthuis’ de keuken in te duiken. Het was lekker warm weer dus we hadden zin in iets lichts. Na even snuffelen in de koelkast en de plantenbak (jep, verse kruiden) kwam ik op deze koolhydraatarme omelet met geitenkaas, verse kruiden en een simpele salade met balsamico crème.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 4 eieren
  • 6 plakjes zachte geitenkaas (100 gram)
  • Handje verse kruiden (uit ‘n potje kan natuurlijk ook), bijvoorbeeld bieslook en peterselie
  • 2 eetlepels lijnzaad of andere vezels
  • Zakje gemengde sla
  • Balsamico crème
  • Zout en peper
  • Vloeibare bakboter

Bereiding

Verhit ongeveer twee eetlepels vloeibare bakboter in een grote pan. Klop de eieren los met wat peper en zout en het lijnzaad. Giet het mengsel in de pan, zet het vuur lager en laat licht stollen. Snij de kruiden fijn, leg de plakjes geitenkaas op één helft van de omelet, bestrooi met de kruiden en klap de omelet dubbel. Om de geitenkaas goed te laten smelten kun je de pan even afdekken met een deksel of een andere pan. Leg ondertussen wat sla op de borden en maak af met wat balsamico crème. Als de geitenkaas gesmolten is, snij je de omelet in de breedte doormidden en serveer met de sla.

 

Eetsmakelijk! X

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *