‘Chewy’ koolhydraatarme choco-chip koekjes

Koolhydraatarme choco-chip koekjes

Jullie kennen vast die Amerikaanse chocolate chip cookies wel toch? Lekker stevig, knapperig en toch smeuïg tegelijkertijd. Heerlijk bij een flinke kop thee. Ik heb hier al eerder eens koolhydraatarm versies van proberen te maken, maar die werden helaas snel droog of juist slap. Gelukkig vond Nicole van Kalejunkie.com (kennen jullie haar al?) hier wat op: tahin! Klinkt misschien gek, maar geloof mij: deze koekjes zijn zó lekker! Knapperig van buiten en tegelijkertijd toch ‘chewy’ van binnen. Het recept deel ik hieronder met jullie.
Dit recept is gebaseerd op de ‘life changing tahini chocolate chip cookies’ van Nicole, en hier heb ik een koolhydraatarme (en Nederlandse) versie van gemaakt.

Ingrediënten

Bereiding koolhydraatarme choco-chip koekjes (10 – 12 stuks)

Meng het amandelmeel, de tahin, suikervrije siroop en eventueel het eiwitpoeder door elkaar in een grote kom. Ik gebruikte hier gewoon een lepel en vork voor. Hak vervolgens de chocola in kleine stukjes en meng deze door het deeg. Proef even wat je van de smaak vindt en voeg eventueel nog wat extra siroop toe. Let op: voeg het ei en het bakpoeder dus nog niet toe. Dat komt later 🙂

De volgende stap is heel belangrijk! Dek de schaal af en zet het deeg minimaal een half uur in de koelkast (langer mag ook). Dit helpt om de koekjes straks echt ‘chewy’ te maken (sorry, ik kom niet op het Nederlandse woord haha).

Is het half uur voorbij? Verwarm de oven dan op 180 graden. Haal het deeg uit de koelkast en voeg hier het ei en het bakpoeder aan toe. Roer of kneed het deeg nog even zodat alles goed gemengd is.

Bedek vervolgens een bakplaat met bakpapier en schep rondjes deeg op de bakplaat. Dit gaat het makkelijkst met een ijsschep of 2 lepels. Afhankelijk van de grootte krijg je er ongeveer 10 tot 12 koekjes uit. Druk de deegrondjes licht aan en zet de bakplaat in de oven.

Bak de koolhydraatarme choco-chip koekjes ongeveer 10-15 minuten in het midden van de oven. Ze lijken dan misschien nog een beetje te zacht, maar dat komt straks goed als ze afgekoeld zijn. Laat ze na het bakken daarom even rusten op het aanrecht, zodat de buitenkant knapperig wordt maar de binnenkant chewy blijft.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

  1. trudie 2 maart 2019 / 19:17

    Lijkt mij heerlijk kan ik daar ook de normale tahinevoor gebruiken?
    Heb nog een vraag vandaag de worstenbroodjes proberen te maken,het was een ramp kreeg het deeg er niet om heen gerold viel allemaal uit elkaar het is wel gelukt maar niet zo als het hoort

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *