Koolhydraatarme pompoenpasta uit de oven (vega)

Koolhydraatarme pompoenpasta uit de oven

Ik maakte laatst een héle lekkere koolhydraatarme pasta uit de oven. Met een van mijn favoriete herfstgerechten: pompoen. Ohja, en met kaas natuurlijk 😉 Maar, anders dan wat jullie van me gewend zijn, is dit geen snel gerecht. Het is wel makkelijk, maar het kost ook wat tijd. Ik vind het zelf soms fijn om m’n hoofd na een lange werkdag leeg te maken in de keuken, en deze pasta is dan ideaal. Heb je doordeweeks geen zin om lang in de keuken te staan? Dan kun je ‘m natuurlijk ook voor het weekend bewaren. Ik beloof je: het is de moeite waard!Ingrediënten (4 porties)

 • 600 gram pompoen(blokjes)
 • 200 gram Hüttenkäse (cottage cheese)
 • 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
 • 1 ui
 • Verse basilicum (half plantje)
 • Bol mozzarella
 • Geraspte Parmezaanse kaas (of een variant die erop lijkt)
 • 150 gram koolhydraatarme pasta
 • 2 teentjes knoflook
 • Anderhalve eetlepel bouillonpoeder
 • Kruiden: chilipoeder, tijm en knoflookzout
 • Olijfolie
 • 300 – 400 ml water

Bereiding koolhydraatarme pompoenpasta uit de oven

Verwarm de oven op 200-220 graden en snijd de pompoen in kleine stukjes. Ik liet de schil zitten (scheelt heel wat werk), maar zonder is het eigenlijk lekkerder. Als je een beetje lui bent (ben ik vaak wel), kun je ook voorgesneden pompoenblokjes (eventueel uit de vriezer) gebruiken.

Schep de pompoenblokjes in een ovenschaal en besprenkel met flink wat olijfolie en knoflookzout. Bak 15-20 minuten in de oven, totdat de pompoen beetgaar is. Gebruik je bevroren pompoenblokjes? Dan is 10 minuten waarschijnlijk genoeg.

Snipper de ui, pers de knoflook en bak even aan in wat olijfolie. Scheur de basilicumblaadjes (gebruik ook de steeltjes) en bak de helft hiervan ook even mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes met 100 ml water, wat tijm en chilipoeder en een eetlepel bouillonpoeder toe en laat 5 minuutjes sudderen.


Voeg hierna de pompoenblokjes toe met nog 200 ml water en laat 10 minuten koken. Kook ondertussen de koolhydraatarme pasta, korter dan op de verpakking staat.

Voeg na 10 minuten de cottage cheese en de rest van de basilicum toe aan de tomaten-pompoensaus. Roer het geheel goed door en proef even wat je van de smaak vindt. Voeg eventueel nog wat extra bouillonpoeder, water chili en/of tijm toe, en schep tot slot de pasta in de pan.

Meng het geheel en schep in een ovenschaal (ik gebruikte hiervoor dezelfde die ik ook voor de pompoen gebruikte). Snijd / scheur de mozzarella in plakjes en beleg de pasta hiermee. Maak af met wat Parmezaanse kaas en bak de pasta 15-20 minuten op 200-220 graden totdat de bovenkant lekker begint te verkleuren.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *