Koolhydraatarm notenbrood zonder meel

Koolhydraatarm notenbrood - flowcarbfood.nl

Ik ben nog steeds gek op mijn koolhydraatarme cake, maar helaas heb ik niet altijd amandelmeel in huis. Zo ook vandaag, maar ik wilde wel wat lekkers bakken. Ik besloot eens even in koelkast en kastjes de duiken, en bedacht uiteindelijk dit recept voor koolhydraatarm notenbrood zonder meel. Gewoon, met allemaal ingrediënten die ik al in huis had (en veel van jullie waarschijnlijk ook!). Ik gebruikte cashewnoten en amandelen, maar je kunt natuurlijk ook andere noten gebruiken. Hetzelfde geldt voor de zaden die er doorheen zitten. Dit koolhydraatarme notenbrood is licht zoet en lekker als tussendoortje, maar ook erg geschikt als ontbijt of bij de lunch (heerlijk met een plakje kaas). Het is ook nog eens super gezond, want dit notenbrood zit vol met goede vetten en vezels!Ingrediënten

 • 4 eieren
 • 35 gram roomboter
 • 100 gram amandelpasta (ik gebruikte die uit de webshop Afvallen met Bregje). Pindakaas kan denk ik ook, maar ik ben allergisch voor pinda dus dat heb ik niet kunnen testen 😉
 • Noten: ik gebruikte amandelen en gezouten cashewnoten (van beide ongeveer 1,5 handje), maar andere noten kunnen ook
 • Zaden: ik gebruikte lijnzaad, sesam en zonnebloempitten (allemaal ongeveer 1 eetlepel)
 • 100 gram Griekse yoghurt
 • 2 theelepels bakpoeder
 • Snuf zout
 • Speculaaskruiden
 • Zoetstof

Bereiding koolhydraatarm notenbrood

Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt de roomboter (ik doe dat gewoon in de magnetron, maar in een pannetje kan ook). Meng de eieren, boter, amandelpasta, bakpoeder, zout en Griekse yoghurt in een kom en mix tot een glad beslag.

Doe de noten in een keukenmachine of blender en maal ze fijn. Bewaar er een paar voor de garnering.

Schep de noten en zaden (bewaar hiervan ook wat voor de garnering) door het beslag, en voeg ook speculaaskruiden en zoetstof toe. Ik gebruikte 2 eetlepels zoetstof en ongeveer 1 eetlepel speculaaskruiden, maar proef even wat je zelf lekker vindt. Maak het beslag iets zoeter dan je wilt: tijdens het bakken verliest het namelijk wat zoetkracht.

Roer alles even goed door en schenk in een cakevorm. Ik gebruik altijd een siliconen vorm, daar blijft de cake niet aan plakken. Gebruik je een gewone cakevorm? Vet hem dan heel goed in of gebruik bakpapier.

Strooi nog wat noten en zaden over de cake en bak de cake gaar in ongeveer 30-40 minuten. Laat hem hierna even afkoelen in de vorm en dan… smullen maar!

Eet smakelijk! XPrint Friendly, PDF & Email

17 Comments

 1. Helen 2 februari 2018 / 00:06

  heb alles behalve yoghurt ! zou het ook zonder kunnen?

  heb wel slagroom trouwens…

  • Floortje | Flowcarbfood 3 februari 2018 / 18:06

   Hoi Helen! De yoghurt zorgt voor de smeuïgheid, maar je kunt daar inderdaad ook slagroom (of creme fraiche of roomkaas) voor gebruiken 🙂

 2. Mandy 13 februari 2018 / 21:55

  Gisterenavond gemaakt en vanmorgen mee onbeten.
  Ook de kids hebben ervan gesmuld en wilde het vanavond als toetje weer.

  • Floortje | Flowcarbfood 20 februari 2018 / 14:58

   Super om te horen Mandy! Geniet ervan samen 🙂

 3. Floor 25 februari 2018 / 17:39

  Hij staat nu in de oven!!

  • Floortje | Flowcarbfood 25 februari 2018 / 20:25

   Lekker Floor! Geniet ervan ?

 4. Floor 25 februari 2018 / 22:06

  Hij is echt geweldig! ?

  • Floortje | Flowcarbfood 26 februari 2018 / 09:50

   Wat ontzettend leuk om te horen!

 5. Sandra 26 februari 2018 / 19:31

  Vanmiddag gebakken. Net een stukje geproefd met beetje roomboter. Heeeeeeerlijk!! Wat een geweldig idee en dat zonder meel. Ik wist niet dat dat kon. Morgen lekkere boterhammetjes met kaas mee naar werk.

  • Floortje | Flowcarbfood 26 februari 2018 / 21:41

   Hi Sandra! Top om te horen! Geniet ervan 🙂

  • Floortje | Flowcarbfood 1 maart 2018 / 09:23

   Hi Trudie, ik gebruik zelf altijd zoetstof in poedervorm: tafelzoetstof (sucralose) van AH of Jumbo eigen merk.

 6. Karin 12 augustus 2018 / 12:29

  Ik had geen amandelpasta in huis maar wel amandelmeel en heb dat gebruikt.
  Smaakte erg lekker. Ook was ik vergeten de noten klein te maken.
  Ik vind dat geen probleem geeft nu een lekkere bite aan het notenbrood.

  • Floortje | Flowcarbfood 12 augustus 2018 / 12:57

   Lekker Karin!! Klinkt goed 🙂

 7. Hike Flurina Hiemstra 28 december 2018 / 16:30

  Vanmorgen hiermee ontbeten: ontzettend lekker! Inderdaad heerlijk met een plakje kaas. Dank voor het delen, deze zal ik zeker nog vaker maken!

 8. Bianca 11 maart 2019 / 13:35

  Ik heb het zojuist gemaakt. Ik had geen amandelpasta, dus ik heb pindakaas gebruikt. En OMG wat is dit lekker!!! Dit ga ik absoluut vaker maken. Bedankt voor dit heerlijke recept.

  • Floortje | Flowcarbfood 11 maart 2019 / 13:42

   Wat goed om te horen Bianca! Geniet ervan 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *