Koolhydraatarme boterkoek

Koolhydraatarme boterkoek - flowcarbfood.nl

Ik ben stiekem echt een hele grote Heel Holland Bakt fan. Heerlijk om dat op een koude, regenachtige avond (terug) te kijken met een grote kop thee én natuurlijk iets lekkers. Dat lekkers kan absoluut niet ontbreken, want ik krijg na minuut 1 altijd al mega veel zin in taart, koek en cake. Vandaar dat ik laatst goed voorbereid was: ik maakte van tevoren deze boterkoek. Lekker, en toch koolhydraatarm, suikervrij en glutenvrij! Ook lekker als je geen HHB-fan bent trouwens 😉




Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel (ik gebruikte Steviala amandelmeel)
  • 200 gram roomboter
  • 2 eieren
  • zoetstof (ongeveer 8 eetlepels)
  • 40 ml slagroom
  • theelepel vanille-aroma

Verder nodig:

  • Bakpapier
  • Bakvorm

 

Bereiding koolhydraatarme boterkoek

Verwarm de oven voor op 160 graden en zorg dat de roomboter zacht is (verwarm hem bijvoorbeeld even in de magnetron). Mix de boter met 6 eetlepels zoetstof tot een glad mengsel. Kluts 2 eieren en giet de helft ervan samen met de slagroom en vanille-aroma bij de boter en zoetstof. Mix alles even goed en voeg dan ook het amandelmeel toe. Proef even wat je van de smaak vindt en voeg eventueel nog wat extra zoetstof toe (ik gebruikte in totaal 8 eetlepels, zoetstof verliest namelijk wat zoetkracht tijdens het bakken).

Maak een stuk bakpapier nat, wring goed uit en leg in een bakvorm. Verdeel het beslag eroverheen en besmeer met het ei dat je nog over hebt (je hoeft het ei niet helemaal op te maken).

Bak de boterkoek in 20-30 minuten gaar, tot de randjes bruin beginnen te worden. Laat hem vervolgens goed afkoelen en stevig worden in de koelkast en snijd hem in stukjes.

En dan: geniet van je suikervrije boterkoek 🙂

Eet smakelijk! X



Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

    • Floortje | Flowcarbfood 4 maart 2018 / 16:01

      Hi Trudie, ik gebruikte een vierkante ovenschaal met bakpapier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *