Koolhydraatarme choco-cookie-marsmallow fudge

Koolhydraatarme chocoladefudge met koekjes en marshmallows

Even serieus, dit is zooo lekker! Ik blijf me verbazen over alle heerlijke dingen die je kunt maken die koolhydraatarm zijn, terwijl het voelt alsof je heel erg aan het zondigen bent. Hoe fijn?! Ik kreeg laatst een pakketje met allemaal lekkere koolhydraatarme spulletjes van Afvallen met Bregje, en daar zaten ook suikervrij spekjes in. Geniaal, want spekjes zijn mijn lievelingssnoep. Ik twijfelde om ze meteen op te eten, maar ik kon me inhouden en besloot om ze te verwerken in een recept. Ik had nog een reep pure chocola liggen en zo kwam ik op het recept voor deze koolhydraatarme chocolade fudge. Gelukkig maar, want dit is héél lekker. Echt, je moet dit gewoon maken. Het is ook nog eens heel simpel, je hebt hoeft alleen chocola te smelten en dingen toe te voegen die je lekker vindt. Ik gebruikte suikervrije spekjes en koolhydraatarme koekjes, maar je kunt ook noten, bevroren fruit of andere koolhydraatarme dingen toevoegen! Net wat je lekker vindt, of in huis hebt 🙂

Ingrediënten

  • 100 gram hele pure chocola (minstens 85% cacao)
  • 40 gram suikervrije spekjes (bijvoorbeeld van Slimpie)
  • 4 koolhydraatarme koekjes (bijvoorbeeld van Atkins)
  • 2 flinke eetlepels roomkaas (mascarpone of monchou)
  • Zoetstof

Bereiding

Laat de chocola smelten (in de magnetron of au bain marie) en voeg er vervolgens de roomkaas en zoetstof aan toe. Proef even wat je van de smaak vindt en voeg eventueel nog wat extra zoetstof en/of roomkaas toe. Roer goed door tot het een glad mengsel is en verwarm nog even als dat nodig is. Breek de koekjes, snijd de spekjes in kleine stukjes en roer door de gesmolten chocola. Maak wat bakpapier nat, wring goed uit en leg in een bakvorm of schaaltje. Giet het chocolademengsel hierin, dek af en zet een uurtje in de vriezer of een paar uur in de koelkast tot de fudge gestold is. Snijd hem vervolgens in stukjes en smullen maar! Als je niet alles meteen opeet, bewaar de restjes dan in de koelkast 🙂

Eet smakelijk! X

koolhydraatarme choco-cookie-marshmallow fudge

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *