Koolhydraatarm zoet ontbijt: scrambled eggs met warme appel en kaneel

Koolhydraatarm ontbijt: zoete omelet met warme appel en kaneel

Als het zo koud is vind ik het heerlijk om met iets warms te ontbijten. Als er dan ook nog eens warme appel en kaneel in zitten, ben ik helemaal blij! Zo kwam ik op het idee voor dit koolhydraatarme ontbijtje. Super lekker, gezond en het vult enorm. Ohja, en het smaakt naar apfelstrudel. Beter kan bijna niet, toch?

Ingrediënten (1 persoon)

  • 2 eieren
  • 1/3 appel
  • Eetlepel crème fraiche of andere room
  • Eetlepel zaden en/of pitten (ik gebruikte een combinatie van lijnzaad, pijnboompitten en pompoenpitten)
  • Een paar walnoten, in stukjes
  • Kaneel
  • Zoetstof
  • Eventueel theelepel vanille aroma
  • Boter

Bereiding

Snijd de appel in kleine stukjes en strooi hier wat zoetstof en kaneel overheen. Verhit boter in een pan en bak de appelstukjes tot ze wat verkleuren. Kluts ondertussen de eieren met wat zoetstof en kaneel en giet over de appelstukjes heen. Blijf goed roeren/omscheppen tot het ei gaar is. Schep in een schaaltje en strooi hier de zaden, pitten en noten overheen. Schep er tot slot de crème fraiche op en voeg hier eventueel een theelepel vanille-aroma aan toe.

Eet smakelijk! X

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *