Koolhydraatarme brownies met frambozen

Koolhydraatarme brownies met framboos

Ik had weer zin om iets te bakken! Laatst maakte ik al koolhydraatarme brownies en vandaag maakte ik hier een variant met frambozen op. Ook super lekker! Deze brownies zijn iets smeuïger en frisser door het fruit. En koolhydraatarm natuurlijk. Ja, ook deze mogen morgen bij het ontbijt 😉 Hoewel ze bij mij morgen niet meer gaan halen, alles opppp.
Ingrediënten

  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram roomkaas (monchou of andere)
  • 2 eieren
  • 20 gram kokosmeel
  • 40 gram cacaopoeder
  • Theelepel vanille-aroma
  • Halve theelepel bakpoeder
  • 100 gram frambozen (uit de diepvries)
  • Zoetstof
  • Snufje zout (niet vergeten!)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en mix de roomboter met ongeveer 5 eetlepels zoetstof (proef even wat je zelf lekker vindt). Voeg hier vervolgens de andere ingrediënten aan toe en mix tot je een glad beslag krijgt. Het beslag wordt vrij dik en plakkerig, maar dat is oké. Proef even wat je van de smaak vindt en voeg extra zoetstof, zout of cacao toe naar smaak. Maak je beslag iets zoeter dan je zou willen, want tijdens het bakken verliest de zoetstof wat zoetkracht. Schep vervolgens de frambozen er doorheen. Maak wat bakpapier nat, wring het goed uit (zo kun je het makkelijker in vorm krijgen) en leg in een cake- of taartvorm. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm en bak voor ongeveer 20-30 minuten, totdat de binnenkant gaar is. Laat vervolgens even goed afkoelen om een knapperige buitenkant te krijgen, of eet gewoon meteen een stukje als je niet kunt wachten. Ik moet toegeven: hier ging ‘ie meteen op…

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *