Koolhydraatarm herfstdrankje: choco-kaneel koffie mét slagroom

Koolhydraatarm herfstdrankje: choco kaneelkoffie

Als het buiten kouder wordt krijg ik meteen zin in warme chocolademelk en kaneel (herfst!). Maarrr omdat ik nog een hele avond moet studeren, heb ik vooral echt koffie nodig. Zo ontstond deze hemelse combi: koolhydraatarm, herfstproof én lekker warm. Lekker met een stukje koolhydraatarme vanillecake!

Ingrediënten

  • (Oplos)koffie
  • Theelepel cacaopoeder
  • Kaneel
  • Zoetstof
  • Eventueel wat room
  • Slagroom

Bereiding

Voor dit drankje gebruik ik zelf altijd oploskoffie, omdat ik het zonde vind om m’n Nespresso cups te gebruiken. Gewone koffie kan natuurlijk ook!

Ik mengde een theelepel oploskoffie met een theelepel cacaopoeder, wat kaneel en zoetstof en voegde hier wat room aan toe. Even goed roeren, en aanmaken met kokend water. Spuit er wat (of veel) slagroom overheen, bestrooi met wat kaneel en GENIET!

Drink smakelijk 🙂 X!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *