Koolhydraatarme quiche met broccoli, paprika, spekjes en kaas

koolhydraatarme quiche met broccoli, paprika, spekjes en kaasToen ik gisteren na een lange dag op de uni naar huis fietste, voelde het al helemaal als herfst… Ik had het koud, overal dwarrelden blaadjes én het rook bij sommige huizen weer naar echte ‘winterkost’. Daar kreeg ik zelf ook zin in, maar ik moest nog veel doen dus wilde niet te lang in de keuken staan. Gelukkig hoef je aan deze koolhydraatarme quiche niet zoveel te doen: de oven doet het meeste werk. Heb jij weer tijd om nuttige dingen te doen (of Netflix te kijken). Ik maakte de quiche voor mijn huisgenootjes en wij aten ‘m met z’n drieën helemaal op, maarrr we denken dat ‘normale’ mensen (wij hadden dikke honger van het studeren) hier ook wel met z’n vieren van kunnen eten 😉

Ingrediënten

 • 1 broccoli
 • 4 paprika’s (verschillende kleuren)
 • 1 ui
 • Half zakje spekreepjes (ongeveer 100 gram)
 • 5 eieren: 3 helemaal, van 2 alleen de eiwitten
 • Bakje cottage cheese (200 gram)
 • 100 gram crème fraiche
 • Zakje geraspte kaas
 • 2 theelepels bouillonpoeder
 • 2 teentjes knoflook
 • Zwarte peper
 • Nodig: bakpapier en ovenschaal of springvorm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij de broccoli in kleine roosjes (de stronk in stukjes) en kook beetgaar (niet te zacht) in een klein laagje water met bouillonpoeder. Bak ondertussen de spekjes (geen boter of olie nodig) en snij de ui en paprika. Voeg de ui en paprika toe aan de spekjes als ze beginnen te verkleuren en bak kort mee. Bak de uitgelekte broccoli bak ook heel even mee en laat alles vervolgens nog eens goed uitlekken.

Doe de eieren in een kom en meng met de cottage cheese, crème fraiche, wat geraspte kaas en zwarte peper en roer hier de groente met spek doorheen. Leg bakpapier in je ovenschaal of springvorm (vet dit eventueel nog even in met wat boter of olijfolie) en doe het groente-spek-ei mengsel erin. Bak de hartige taart, afhankelijk van de dikte (goed in de gaten houden dus!), ongeveer in 50 minuten gaar. Strooi er vervolgens nog wat geraspte kaas overheen en zet nog 10 minuten in de oven. Is’ie stevig? Dan is je koolhydraatarme quiche klaar!

Eet smakelijk! X

Tip van huisgenootje Jorine: niet vergeten te blazen 😉 Heet!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *