Koolhydraatarme tahin-brownies zonder meel

Koolhydraatarme tahin-brownies

Zin in brownies? Ik ook! Heerlijk met een warme kop thee, bij de koffie of als toetje. Deze koolhydraatarme brownies zijn lekker stevig en extra smeuïg dankzij de tahin. De tahin geeft ook een volle, nootachtige smaak aan de brownies trouwens. Ik had het nog niet eerder geprobeerd, maar kwam op het idee om eens tahin toe te voegen dankzij het recept voor mijn koolhydraatarme chocolate chip cookies. Zeker voor herhaling vatbaar! En ja, je leest het goed: voor deze brownies heb je géén meel nodig.



Ingrediënten (8 – 10 brownies)

  • 150 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels donkere tahin (met zeezout)Pindakaas kan waarschijnlijk ook, maar ik ben zelf allergisch voor pinda’s, dus dat kan ik helaas niet voor jullie testen. 
  • 4 eetlepels eiwitpoeder chocola (ik gebruik Atkins choco-shake of Smart Protein)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Zoetstof naar smaak, bijvoorbeeld Sukrin
  • Eventueel extra cacaopoeder
  • Optioneel: een suikervrije chocoladereep, ik gebruikte een Atkins caramel fudge reep

Bereiding koolhydraatarme tahin-brownies zonder meel

Deze brownies zijn súper simpel! Binnen een paar minuten is je beslag klaar, en daarna doet de oven al het werk:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron. Doe de gesmolten boter, eieren, tahin, eiwitpoeder en bakpoeder in een mengkom en mix tot een glad beslag.

Proef even wat je van de smaak vindt, en breng het beslag op smaak met wat zoetstof en eventueel nog wat extra cacaopoeder.

Als extraatje voegde ik er nog een Atkins caramel fudge reep in stukjes aan toe. Erg lekker, maar hoeft niet. Zonder zijn de brownies ook top!

Maak een stuk bakpapier nat, wring het goed uit en bekleed hier een vierkante ovenschaal mee.

Schep het browniemengsel in de beklede ovenschaal, en bak de brownies 15-20 minuten op 180 graden.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  1. Trudie 7 oktober 2019 / 14:16

    Ik heb wel vanille eiwit kan ik dat mengen metcacaopoeder en hoegroot is de bakvorm ongeveer

    • Floortje | Flowcarbfood 7 oktober 2019 / 14:30

      Hoi Trudie! Ja zeker, dat kan ook 🙂 Ik zou dan beginnen met anderhalve eetlepel cacao en even proeven wat je van de smaak vindt. De bakvorm is ongeveer 20×15.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *