Deze Indiase pompoen-wortelsoep is heerlijk kruidig en romig tegelijk. Ik serveerde er een lekkere komkommer-yoghurtdip bij, met naanbrood voor Jan en een gebakken koolhydraatarme wrap voor mezelf. Het recept deel ik hieronder met jullie!
Ingrediënten (4 flinke porties)
Voor de wortel-pompoensoep
- 1 pompoen (of 600-700 gram pompoenblokjes)
- 300 gram winterpeen
- 1 flinke ui
- 2 tenen knoflook
- 200-300 ml kokosmelk
- 2 bouillonblokjes (kip of kruiden)
- Kruiden: kerriepoeder en Garam Masala
- Wokolie
Voor de komkommer-yoghurtdip
- Halve komkommer
- 5-6 flinke eetlepels Griekse yoghurt
- Knoflookzout
- Gemalen koriander (korianderpoeder)
- 4 koolhydraatarme wraps om te dippen (te koop bij Body & Fit en Afvallen met Bregje)
Bereiding pompoen-wortelsoep
Snipper de ui snijd de knoflooktenen fijn. Was de pompoen en winterpeen en snijd ze in stukken. Je kunt de schil prima laten zitten trouwens.
Verhit een flinke scheut wokolie in een hoge (soep)pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg hier vervolgens 3 theelepels kerriepoeder en 2 eetlepels Garam Masala aan toe. Schep het geheel even om, en bak tot slot de pompoen en wortel even mee.
Voeg vervolgens de bouillonblokjes en ongeveer een halve liter water toe, zodat de groenten net onder staan. Doe de deksel op de pan en laat de groenten zachtjes zo’n 25 minuten koken.
Ondertussen kun je de komkommer-yoghurtdip maken. Was de komkommer, en rasp deze boven een schaaltje (ook nu kun je de schil prima laten zitten). Voeg hier 5-6 flinke eetlepels Griekse yoghurt aan toe en breng op smaak met knoflookzout en korianderpoeder.
Haal na 25 minuten de groenten van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Proef even wat je van de smaak en textuur vind, en voeg eventueel nog wat extra kruiden, kokosmelk en/of water toe.
Serveer je er naanbrood bij? Bak dat dan even in de oven. Koolhydraatarme wraps kun je even bakken in een pan met wat wokolie en eventueel wat kruiden.
Eet smakelijk! X