Koolhydraatarme tortizza’s met truffelmascarpone en parmaham

Koolhydraatarme tortizza met truffelmascarpone en parmaham

Laatst at ik voor het eerst ‘pizza tartufo’: pizza met een truffelroomsaus en onder andere parmaham. Wow, wat lekker! Dat inspireerde me om deze koolhydraatarme tortizza’s (jup, dat is een mix van tortilla en pizza) met truffelmascarpone en ham te maken. Super simpel, méga lekker! De bodem is een koolhydraatarme wrap die je belegt met allerlei lekkers. Extra fijn: de bodem is mooi dun en knapperig, en ook nog eens súper snel klaar. Het recept deel ik hieronder met jullie.
Ingrediënten (2 tortizza’s)

 • 2 koolhydraatarme wraps (bijvoorbeeld van Body & Fit)
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 3 flinke eetlepels mascarpone
 • 1-2 theelepel(s) truffeltapenade
 • Halve bol mozzarella
 • 3-4 plakken parmaham (of een andere soort die hierop lijkt)
 • Olijfolie
 • Peper, zout, knoflookpoeder en oregano
 • Parmezaanse kaas
 • Rucola

Bereiding koolhydraatarme tortizza’s

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Meng de tomatenpuree met een klein scheutje olijfolie en wat peper, zout, knoflookpoeder en oregano (naar smaak) en besmeer de wraps hiermee. Ik vind een dun laagje lekker, maar gebruik gewoon zoveel jij lekker vindt! Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de wraps.

Leg de tortizza’s op een bakplaat met bakpapier en bak ze knapperig in ongeveer 8 minuutjes. Hou ze goed in de gaten, afhankelijk van je oven moeten ze misschien iets langer of korter bakken.

Meng ondertussen de mascarpone met truffeltapenade en breng eventueel extra op smaak met wat peper en zout. Haal de tortizza’s uit de oven en maak af met de parmaham, wat dotten truffel-mascarpone en een paar blaadjes rucola. Rasp er tot slot nog wat Parmezaanse kaas overheen, en genieten maar!


Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

 1. Caroliene 12 oktober 2019 / 11:35

  Hi Floor, wat een heerlijke pizza!! Toprecept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *