Koolhydraatarme spinazie-feta rolletjes

Koolhydraatarme spinazie-feta rolletjes

Op vakantie in Kroatië (maar vast ook in andere landen) zie je vaak börek bij bakkerijtjes: blader- of filodeeg rolletjes met verschillende heerlijke vullingen. Die met feta en spinazie is absoluut mijn favoriet! Maar, je raadt het al: vanwege het bladerdeeg of filodeeg zijn böreks niet bepaald koolhydraatarm. Omdat ik er wél heel veel zin in had, maakte ik deze koolhydraatarme spinazie-feta rolletjes van koolhydraatarme wraps, geïnspireerd op mijn favoriete börek. Het recept deel ik hieronder met jullie.Ingrediënten (2 rolletjes)

Bereiding koolhydraatarme spinazie-feta rolletjes

Snipper de ui en scheur de spinazie in kleinere stukjes.

Verhit wat olijf- of wokolie in een pan en fruit de ui met een geperst teentje knoflook. Voeg vervolgens de steeds spinazie in delen toe en laat deze slinken. Alle spinazie geslonken? Schep de spinazie dan over in een vergiet en laat goed uitlekken.

Schep de uitgelekte spinazie vervolgens over in een schaaltje en voeg de feta (of witte) kaas toe. Prak of meng de spinazie en de kaas even goed en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat komijn.

Verdeel het spinazie-feta mengsel over twee wraps en rol de wraps zo strak mogelijk op (vouw de zijkanten naar binnen).

Verhit wat olijfolie in de pan en bak de rolletjes rondom totdat ze bruin en knapperig zijn. Je kunt ze zo serveren, of in tweeën of vieren snijden als kleiner hapje.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *