Koolhydraatarme mugcake zonder meel

Koolhydraatarme mugcake zonder meel

Ik had laatst zin in een zoet koolhydraatarm ontbijtje, maar had eigenlijk niks in huis. Dat bleek geen probleem, want met wat restjes maakte ik een heerlijke koolhydraatarme mugcake zonder meel. Super lekker én super simpel. Ik gebruikte speculaaskruiden, maar kaneel, cacao of vanille is ook heerlijk! Het recept deel ik hieronder met je.Ingrediënten (1 portie)

 • 2 flinke dessertlepels tahin of amandelpasta (of een combinatie hiervan). Pindakaas schijnt ook te kunnen, maar dit kan ik zelf niet testen vanwege een pinda-allergie.
 • 1 ei
 • 1 flinke dessertlepel Griekse yoghurt
 • Halve theelepel bakpoeder
 • Scheutje suikervrije karamelsaus (Body & Fit) of zoetstof naar smaak
 • Speculaaskruiden
 • Snufje zout
 • Eventueel wat (wal)noten voor de topping

Bereiding koolhydraatarme mugcake

De bereiding van deze koolhydraatarme mugcake kan eigenlijk niet makkelijker! Mix alle ingrediënten (behalve de noten) in een mok (ik deed dit gewoon met een vork) en zet anderhalve minuut in de magnetron (+/- 800 Watt). Haal de mok eruit en stort de mugcake op een bordje. Maak eventueel af met wat noten.

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

11 Comments

 1. Annelies 7 januari 2019 / 10:10

  Ik ben erg benieuwd naar deze variant! Ik ga hem komend weekend uitproberen en zal het je laten weten

 2. Roos 9 januari 2019 / 08:42

  Deze gemaakt met pindakaas, wel heel erg vullend. Wellicht had ik 1 lepel pindakaas moeten doen. Ik vond hem wat droogjes, dus heb er mascarpone bij gedaan om hem smeuïg te maken. Dit was nadat de cake uit de magnetron kwam. Volgende keer er door heen. Heerlijk. Ik heb je pas net ontdekt maar ben nu al fan..

  • Floortje | Flowcarbfood 9 januari 2019 / 09:11

   Hi Roos! Wat super leuk om te horen 🙂 Had je misschien per ongeluk eetlepels gebruikt? Ik hoorde al van meer mensen dat dat misging!

 3. Annelies 12 januari 2019 / 10:42

  Ik heb hem met amandelpasta gemaakt en hij was heerlijk!!
  Mugcakes met amandelmeel vind ik vaak droog en vind ik de structuur niet fijn.
  Hij was lekker smeuig en met wat mascerpone erbij is het echt een fijn cadeautje om de dag mee te starten.
  Dank je wel voor het recept!

 4. Sandra van Luijk 27 januari 2019 / 19:03

  Ik ga hem morgen proberen, nu staat mijn derde cake in de oven ( zo erg, de vorige had ik als cupcakejes gemaakt, niet zoveel gevuld dus platte cakejes, lekker voor de middag als je lekkere trek zou hebben. ( ruim een week in de koelkast goed gehouden. ) Nu dus de cake in een cakevorm en hier hazelnoten aan toegevoegd, ben benieuwd straks. Jullie site is geweldig, dank je wel.

  • Floortje | Flowcarbfood 27 januari 2019 / 19:52

   Wat ontzettend leuk om te horen Sandra!! Geniet ervan 🙂

 5. Marina 5 juni 2019 / 16:46

  Hi, ik heb net pas je recept ontdekt … lijkt me heerlijk! Maar wat als je geen magnetron hebt? Bestaat er zo iets ook voor gewoon in de bakoven?

 6. Leonne 17 augustus 2019 / 11:27

  Waaaaaaaaaaaa dit is echt te lekker. Ik heb hem zojuist gemaakt en gegeten…….dit word 1 van mijn favoriete

  • Floortje | Flowcarbfood 17 augustus 2019 / 14:10

   Super om te horen Leonne!! 😀

 7. Ali de Vos 10 januari 2020 / 10:46

  Waar koop je artikelen van Body & Fit?

  • Floortje | Flowcarbfood 13 februari 2020 / 06:00

   Hi Ali! Daarvoor kun je de linkjes in het artikel gebruiken 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *