De lekkerste én simpelste scrambled eggs

scrambled eggs

Scrambled eggs kunnen eigenlijk altijd! Als ontbijt, lunch of snelle avondmaaltijd: ik ben er gek op! En dan het liefst met een koolhydraatarme quesadilla: top combi! Oh, of op een koolhydraatarme cracker met wat avocado. Ook heeeul lekker. Benieuwd hoe ik ze super simpel (en lekker) maak? Check hieronder!
Ingrediënten (2 porties)

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels roomkaas
  • Handje geraspte kaas
  • Peper, zout en (eventueel) bieslook
  • Optioneel: 2 koolhydraatarme wraps en wat extra kaas (om quesadilla’s van te maken)
  • (Room)boter om in te bakken

Bereiding scrambled eggs

Het succes van deze scrambled eggs zit ‘m deels in de pan! Je gebruikt hiervoor namelijk geen koekenpan, maar een hoge (steel)pan, zodat je de eieren echt kunt ‘doorroeren’. Het heten niet voor niets scrambled eggs natuurlijk 😉

Zet de pan op het vuur en verhit er een flinke laag boter in. Zet het vuur laag, breek de eieren boven de pan en begin vervolgens meteen te roeren met een spatel of pollepel. Voeg de roomkaas en geraspte kaas toe en blijf roeren. En roeren en roeren en roeren totdat het ei de consistentie heeft die je wilt. Zo simpel is het!

Ik serveer er vaak graag een koolhydraatarme quesadilla bij. Die maak je door wat (geraspte) kaas tussen 2 koolhydraatarme wraps te doen, en deze in een pan aan beide kanten te bakken totdat ze een beetje krokant zijn. Heb je hier geen zin in? De scrambled eggs zijn ook heerlijk op koolhydraatarm brood of toast met kaas en avocado:

koolhydraatarme toast met scrambled eggs

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *