Koolhydraatarme bounty-brownies zonder meel

Koolhydraatarme bounty-brownies - flowcarbfood.nl

Ik ben gek op bounty’s en brownies. Aangezien ik ook graag bak, besloot ik deze twee heerlijkheden te combineren in één baksel: koolhydraatarme, suikervrije bounty-brownies. Ohja, en zonder lastige of dure ingrediënten! Ik gebruikte namelijk geraspte kokos in plaats van meel. Verder heb je alleen eieren, cacaopoeder, roomkaas, boter en zoetstof nodig! Makkie dus 🙂
Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 100 gram geraspte kokos (40 gram voor de brownie, 60 gram voor de topping)
 • 100 gram roomboter + 4 eetlepels voor de topping
 • 100 gram roomkaas, bijvoorbeeld monchou (80 gram voor de brownie, 20 gram voor de topping)
 • 30 gram cacaopoeder
 • Zoetstof
 • Snufje zout

Bereiding suikervrije bounty-brownies

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe 100 gram roomboter en 80 gram mascarpone in een schaaltje en verwarm even in de magnetron of in een pannetje, zodat je het straks makkelijk kunt mixen. Meng hier vervolgens zo’n 6 eetlepels zoetstof, 30 gram cacaopoeder en een snufje zout doorheen. Voeg vervolgens de eieren en 40 gram geraspte kokos toe en mix tot een glad beslag. Proef even wat je van de smaak vindt en voeg eventueel extra cacao en zoetstof toe. Maak je beslag iets zoeter dan je zou willen, want zoetstof verliest wat zoetstof tijdens het bakken.

Maak een vel bakpapier nat, wring goed uit en leg in een bakvorm. Schep hier de browniemix in, smeer goed uit en bak ongeveer 15 minuten op 180 graden. Haal de brownie vervolgens uit de oven en laat hem afkoelen.

Maak ondertussen de kokos-topping door 4 eetlepels boter en 20 gram mascarpone te smelten in een pannetje. Voeg hier 60 gram kokosrasp en zo’n 3 tot 4 eetlepels zoetstof (even proeven hoe zoet je hem wilt) aan toe en roer goed. Blijf roeren totdat de boter, mascarpone en kokos goed gemengd zijn en smeer het dan uit over de brownie. Druk stevig aan en laat het geheel afkoelen, eventueel in de koelkast of vriezer. Dit afkoelen is belangrijk, want zo worden de brownie-bodem en bounty-topping lekker stevig.

Eet smakelijk! XPrint Friendly, PDF & Email

4 Comments

 1. Mirjam 7 oktober 2017 / 15:42

  Oeiiii, dit klinkt heel lekker. Ik ga het denk ik straks maken want ik heb alles wel in huis. Maar in de bereiding staat mascarpone die bij de ingrediëntenlijst niet staat, wel roomkaas of monchou. Of kan het met alle drie?

  • Mirjam 7 oktober 2017 / 15:44

   Oh en hoe groot is de bakvorm ongeveer?

   • Floortje | Flowcarbfood 7 oktober 2017 / 16:13

    Ik gebruikte zelf een rechthoekige ovenschaal van ongeveer 30 bij 20 cm!

  • Floortje | Flowcarbfood 7 oktober 2017 / 16:12

   Hoi Mirjam! Oh haha goed dat je het zegt! Ik bedoelde inderdaad monchou! Ga het meteen aanpassen. Met andere roomkaas (bijvoorbeeld mascarpone) moet het ook wel lukken hoor. Leuk dat je ze gaat bakken! Liefs 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *