Koolhydraatarme witte chocolademousse

koolhydraatarme witte chocolademousse

Witte chocolademousse: mijn all time favorite. Maar, aangezien er heeel veel suiker in zit, eet ik het bijna nooit meer. Tot vorige week! Met een pakje poeder voor suikervrije witte chocoladepudding en een bekertje slagroom maakte ik namelijk heerlijke én koolhydraatarme witte chocolademousse. Moeilijk? Absoluut niet!Ingrediënten (2 porties)

  • Half zakje suikervrije Jello Witte chocoladepudding (oa verkrijgbaar bij Afvallen met Bregje), of een andere smaak voor een ander soort mousse (banaan, butterscotch en cheesecake zijn ook érg lekker)
  • 250 ml slagroom
  • Topping: bijvoorbeeld aardbeien en suikervrije chocola

Bereiding

De bereiding kan eigenlijk niet makkelijker. Hoewel op het pakje staat dat je melk moet toevoegen, gebruikte ik slagroom. Hierdoor krijg je namelijk echt een mousse structuur. De slagroom doe je met het halve zakje poeder in mengkom of hoge beker, en mix je vervolgens even met een handmixer totdat er een stevige mousse ontstaat. Je kunt natuurlijk alles meteen opeten, maar je kunt de mousse ook prima (afgedekt) in de koelkast bewaren, een dag later is’ie zeker zo lekker!

Zin in ijs? Zet de mousse dan een half uurtje in de vriezer!

Eet smakelijk! X


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *