Koolhydraatarme courgetti met prei-roomsaus, champignons en spekjes

Koolhydraatarme courgetti met prei-roomsaus, champignons en spekjes

Ik had vandaag een laaange dag op de uni dus ik wilde vanavond even iets heel makkelijks maken. Voordat ik koolhydraatarm at was preipasta een van mijn favoriete snelle pasta’s, dus ik besloot er vandaag maar eens een koolhydraatarme variant van te maken. Nou, dat is gelukt! Deze courgetti met prei-roomsaus, champignons en spekjes is super lekker, koolhydraatarm én staat zo op tafel.

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 courgette
  • 2 preien
  • 250 gram champignons
  • 100 gram spekjes
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels crème fraiche
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

Maak  courgetti  van de courgette en bak kort op hoog vuur in een pan zonder boter of olie, en laat uitlekken. Bak de spekjes in een wokpan en snijd ondertussen de champignons en prei fijn. Voeg de champignons toe als de spekjes bruin beginnen te worden, bak even mee en voeg vervolgens ook de prei toe. Bak op hoog vuur tot alles gaar is en voeg op het einde de geperste knoflook toe. Roer de crème fraiche (en eventueel wat peper en zout) er doorheen, laat even warm worden en schep vervolgens de courgetti erbij. Alles even goed mengen, en tada: je kunt aan tafel.

Eet smakelijk! X

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *