Koolhydraatarme choco-fudge met pecannoten

Koolhydraatarme choco-pecan fudge

Nieuw jaar, nieuwe voornemens. Toch? Één van mijn goede voornemens: meer lekkere dingen eten! Ja, serieus. Maar dan wel koolhydraatarm. Te beginnen met deze super makkelijke en lekkere lowcarb chocolade fudge met pecannoten. Verantwoord genieten!

Ingrediënten

 • 100 gram stevige roomkaas (ik gebruikte zo’n blok Mon Chou)
 • 100 gram roomboter
 • 3 / 4 eetlepels cacaopoeder
 • Flinke hand pecannoten
 • Theelepel vanille-aroma
 • Zoetstof naar smaak
 • Snuf zout

Bereiding

Zorg dat de boter en roomkaas zacht (op kamertemperatuur) zijn en mix ze totdat je een glad mengsel hebt. Voeg hier vervolgens het cacaopoeder, zoetstof, vanille en snufje zout (niet vergeten!) aan toe en mix goed. Proef even wat je van de smaak vindt en voeg eventueel extra cacao of zoetstof toe. Smaakt je mengsel nog te veel naar roomkaas? Voeg dan extra cacao toe. Te bitter? Voeg wat extra zoetstof toe. Als je tevreden bent over de smaak, voeg dan tot slot de pecannoten (in stukjes) toe aan het mengsel en roer even goed door.

Maak wat bakpapier nat, wring goed uit en leg in een vierkante of rechthoekige schaal. Schep het mengsel hier in, dek af en zet even in de vriezer. Als de fudge hard geworden is kun je hem in stukken snijden en zo serveren. Je kunt de overgebleven fudge (als die er is) gemakkelijk in de vriezer bewaren.

Eet smakelijk! X

 

 

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

 1. Marijn Knevel 10 november 2019 / 20:09

  Hoi!

  Ik heb de fudge gemaakt. Smaakt echt heerlijk, maar de textuur lijkt niet goed. (Of wel, want ik weet natuurlijk niet hoor het hoort te zijn)
  Het brokkelt nogal. Hoort dat?!?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *