Tijd voor taart! Koolhydraatarme chocolade kokoscakejes

Koolhydraatarme chocolade-kokos cakejes

Wow, al meer dan 1000 bezoekers op m’n website! Zo leuk, dat had ik een maand geleden niet durven hopen.. Tijd voor taart dus! Mama bracht laatst kokosmeel voor me mee (gewoon van de Action), en daarmee maakte ik deze heerlijke lowcarb chocolade kokoscakejes. Lekker als taartje met wat slagroom, of met wat Griekse yoghurt als ontbijt!

Ingrediënten (6 cakejes)

  • 30 gram kokosmeel
  • 4 eieren
  • 3 flinke eetlepels cacaopoeder
  • 55 gram kokosolie of roomboter (gesmolten)
  • Halve theelepel bakpoeder
  • Zoetstof

Garnering

  • Slagroom
  • Rood fruit
  • Walnoten

Bereiding

Verwarm de oven op 175 graden. Meng het kokosmeel, cacaopoeder, bakpoeder en zoetstof (flinke hoeveelheid) met elkaar en mix in een andere kom de eieren met de gesmolten kokosolie of roomboter. Voeg het kokosmeel-mengsel hier aan toe en mix kort even samen. Proef even of het zoet genoeg is! Is het nog niet heel zoet? Voeg dan nog wat zoetstof toe. Zoetstof verliest namelijk wat zoetkracht in de oven. Schep het mengsel in cakevormpjes en bak in ongeveer 15 minuten gaar. Even laten afkoelen, garneren en tada: je koolhydraatarme cakejes zijn klaar!

Eet smakelijk! X

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *