Makkelijke pasta: ‘Courgetti Bolognese’

Recept voor koolhydraatarme pasta met groente-tomatensaus en gehakt

Dit is een beetje mijn ‘standaard courgetti-recept’. Altijd lekker, zo klaar én je hebt maar weinig nodig. Ook fijn als je eters krijgt, want wie lust er nou geen Spaghetti Bolognese? Zeker als het ook nog eens een verantwoorde versie is…

Ingrediënten (3 porties, of 2 hele grote)

Ik bewaar altijd één portie voor de volgende dag.

  • 2 courgettes
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroente (400 gram)
  • 150/200 gram (runder)gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • Teentje knofook, geperst
  • Sugo pastasaus van de Albert Heijn (ik gebruik meestal die met basilicum, maar de andere zijn ook lekker)
  • Geraspte kaas
  • Wokolie

Bereiding

Maak courgetti van beide courgettes, bijvoorbeeld met een spiraalsnijder, wok kort even in wat wokolie en laat  uitlekken in een vergiet. Bak ondertussen het gehakt rul (olie of boter is niet nodig) en voeg hier de ui en het knoflook aan toe. Zet even apart en roerbak de groente in wat wokolie. Als hier veel vocht uit komt kun je deze ook even laten uitlekken in een vergiet. Doe vervolgens de groente, het gehakt en de saus samen in de pan en verwarm even. Verdeel de courgetti over de borden en schep hier de saus overheen. Maak af met wat geraspte kaas en je maaltijd is klaar!

Eet smakelijk! X

Meer courgetti-recepten:

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *